Джерард провалил трансфера на Деле Али в Ливърпул


Джерард провалил трансфера на Деле Али в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1780 0

Полузащитникът на Тотнъм Деле Али разкри, че половин година преди трансфера си на "Уайт Харт Лейн" е бил близо до преминаване в Ливърпул.

В Тотнъм Деле Али премина през февруари 2015 година от МК Донс за 7 милиона евро, но 6 месеца по-рано той е посещавал базата на Ливърпул, който също се е интересувал от привличането му.

"Когато играех за МК Донс, клубът имаше контакт с Ливърпул. Тогава още не бях подписал с Тотнъм, може би половин година преди това", разкрива Деле Али, цитиран от "ESPN".

Въпреки това, футболистът не става част от Ливърпул, заради това че така и не успява да се срещне със своя идол Стивън Джерард, който в този момент си почивал и не счел за необходимо да се види с дошлия заради него тийнейджър.

"Когато дойдохме в Ливърпул, в клуба знаеха, че се възхищавам на Стивън Джерард. Обещаха ми, че той ще слезе да ме види, но се оказа, че е бил заспал. Както разбрах, на другия ден Ливърпул е имал заплануван мач и отборът си е почивал", допълва британецът.

В момента 20-годишният Деле Али е един от най-популярните играчи на "шпорите" на трансферния пазар и е преследван от няколко европейски гранда.

През настоящия сезон той има 15 мача и 3 гола за Тотнъм във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички