Джейдън Санчо: Расизмът ще отдалечи големите играчи от футбола


Джейдън Санчо: Расизмът ще отдалечи големите играчи от футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

1153 0

Футболистът на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо заяви, че големите играчи могат да напуснат футболните среди ако расизмът сред феновете продължи. Англичанинът разкри, че е притеснен от този проблем и смята, че това може да отдалечи топ състезателите от спорта.

Припомняме, че напоследък ставаме свитедели на все повече скандали свързани с расизма. Пример за това е Ромелу Лукаку, който бе нападнат с маймунски звуци от феновете на Каляри по време на двубоя на тима с Интер от последния кръг на Серия А. Курт Зума и Тами Ейбрахам от Челси и Пол Погба и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед също бяха обект на нападки от страна на противникови привърженици в срещите на своите отбори.

В интервю по време на подготовката му с националния отбор на Англия, Джейдън Санчо заяви: " Аз лично смятам, че всичко това трябва да спре. Никой не иска да играе футбол и в същото да бъде тормозен по този начин. Това обезкуражава играчите и така с времето любовта им към спорта ще изчезне. Всеки един от нас трябва да е щастлив от това, което прави и просто да си върши работата без да има расизъм", сподели англичанинът. "Не мисля, че проблемът идва от социалните мрежи. Според мен някои фенове са много отдадени и казват всичко, което мислят и решат, но истината е, че трябва да бъдат по-внимателни. Все пак всички сме хора. Ние не сме такива, за каквито ни смятат. Може да сме известни, но всъщност обичаме спорта и просто искаме да играем футбол", заяви Санчо. " Много е трудно когато стана свидетел на такъв случай. Започвам да си мисля, защо трябва да продължаваме да играем. Мисля, че Ромелу Лукаку се справи много добре и постъпи правилно като не обърна внимание на феновете и продължи участието си в срещата", завърши 19-годишният футболист. А какво е мнението на белгиеца относно проблемът, който нашумява прочете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички