Драматичен край срещу Борнемут прати Челси на полуфинал за Купата на Лигата


Драматичен край срещу Борнемут прати Челси на полуфинал за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1091 0

Челси, макар и след драматичен край срещу Борнемут, се класира за полуфиналите на Карабао Къп след победа с 2:1 на "Стамфорд Бридж". "Сините" поведоха с гол на Вилиан в 13' и водеха до самия край на срещата. В 90' обаче Дан Гослинг изравни и изглеждаше, че мачът отива към продължения. Секунди по-късно обаче Алваро Мората спаси лондончани и с късен гол класира тимът на полуфинал.

Челси улесни задачата си още в началото на срещата. В 13' Фабрегас заобиколи вратаря и изведе Вилиан, който имаше лесната задача да отбележи на опразнена врата. В 27' Бачуаи се освободи в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник. Втората част обаче започна много лошо за шампионите, които изцяло отстъпваха пред съперника си в първите 15-ина минути. Това накара Антонио Конте да пусне в игра Еден Азар и Алваро Мората.

"Сините" обаче трудно създаваха положения, а в 77' само късметът ги спаси от изравнително попадение. Айби отправи силен удар, но топката мина много близо до лявата греда. В 90' гостите стигнаха до изравнително попадение, след като Гослинг засече подаване в наказателното поле. Веднага след подновяването на играта обаче Азар и Мората се възползваха от грешка в защитата на Борнемут. Белгиецът подаде страхотен пас към Мората, който преодоля стража и в добавеното време донесе победата за Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички