Четвъртият във Висшата лига губи мястото си в Шампионска лига?


Четвъртият във Висшата лига губи мястото си в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images / Guliver

5971 0

Битката за топ 4 в английската Висша лига за поредна година е ожесточено. Изключвайки Челси от уравнението, тъй като лондончани по всяка вероятност ще станат шампиони, има цели 5 отбора, които се борят за 3-те позиции в зона "Шампионска лига" и всеки един измежду Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул и Тотнъм може да завърши на 4-о място. И има сериозна вероятност това да няма значение, защото четвъртият може и да не попадне в най-комерсиалния клубен турнир.

Висшата лига остана с двама представители в европейските надпревари - Лестър и Манчестър Юнайтед, и именно заради тях може да се случи немислимото.

"Червените дяволи" са абсолютен фаворит в Лига Европа и, ако спечелят трофея, ще се класират за Шампионска лига. Същото важи и за Лестър - въпреки че английският шампион е категоричен аутсайдер, ако "лисиците" спечелят турнира, и те ще се класират за най-комерсиалния клубен турнир през следващия сезон.

УЕФА има правило, че максимум 5 отбора могат да участват в ШЛ от една държава. Следователно, ако Лестър и Манчестър Юнайтед спечелят европейските трофеи, само 3 отбора от Висшата лига ще се класират за най-престижната надпревара в света на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички