Четирите рекорда, които Манчестър Сити може да подобри до края на сезона


Четирите рекорда, които Манчестър Сити може да подобри до края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1390 0

Отборът на Манчестър Сити е само на две победи от това да стане шампион на Англия за трети път в историята си. Вчера "гражданите" се наложиха с 2:0 над Стоук Сити и са само на две победи от това да вдигнат титлата на Острова.

Дори и играчите на Хосеп Гуардиола да успеят да станат шампиони след два кръга, те ще имат сериозна мотивация да продължат да играят силно, за да подобрят цели пет рекорда във Висшата лига.

1. През сезон 2004/2005 Челси става шампион с 95 точки, като сега "гражданите" могат да станат първия отбор, който минава 100 точки. За момента те са с 81.

2. Челси също държи рекорда за най-много победи в един сезон - 30. Манчестър Сити може да подобри и това постижение, като за момента те имат 26 победи.

3. През сезон 1999/2000 Манчестър Юнайтед печели първенството с рекордна преднина - 18 точки. Сега дали този рекорд ще стане притежание на градския им съперник, зависи единствено от Венсан Компани и компания, които при успех в градското дерби през април ще поведат на "червените дяволи" с 19 пункта.

4. Безспорно най-интересният рекорд е този за реализирани попадения. Рекордът отново на Челси, които през 2009/2010 бележат 103 гола, а за сега Ман Сити е с 85.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички