Челси се удари в стена от "светци" на "Стамфорд Бридж"


Челси се удари в стена от "светци" на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Guliver/GettyImages

1119 0

Един от фаворитите за титлата в английската Висша лига преди старта на сезона - Челси, изостана на цели 10 точки от лидера Ливърпул, и то с мач повече от мърсисайдци. Причината се оказа Саутхямптън, който изигра страхотен мач в защита и удържа нулевото равенство на "Стамфорд Бридж" в мач от 21-ия кръг на шампионата.

"Сините" натиснаха съперника си от самото начало и диктуваха темпото в мача до самия край. През първото полувреме обаче липсваха добрите положения в първите 30 минути. Последваха обаче два сериозни пропуска.

Първо в 34' Азар пое топката в наказателното поле и стреля опасно, но Ангъс Гън успя да спаси. 6 минути по-късно и пред Алваро Мората се откри добро положение, но ударът му с глава мина над вратата - без голове до почивката и много въпросителни за лондончани.

Домакините продължиха с натиска си и най-накрая успяха да отбележат, като в 70' Мората беше изведен зад отбраната и испанецът се разписа. Прозвуча обаче сигнал на главния рефер, който отсъди засада, маркирана от страничния съдия. Повторенията обаче ясно показаха, че засада в случая няма - грешка на рефера и засада №20 на Мората през сезона. Във Висшата лига има само двама играчи, които са били зад гърба на отбраната - Александър Митрович (23) и Крис Ууд (21).

8 минути по-късно Гън се отчете с втора брилянтна намеса срещу Алваро Мората, а в добавеното време нарушение срещу Маркос Алонсо в наказателното поле не беше маркирано от рефера - 0:0 и край на срещата.

След 21 кръга Челси има 44 точки в своя актив и води с 3 на Арсенал, както и с 6 на набиращия скорост Манчестър Юнайтед, който записа 4-а поредна победа в актива си и вече е с 38 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички