Челси не допусна изненада и продължава защитата на трофея във ФА Къп


Челси не допусна изненада и продължава защитата на трофея във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

1846 0

Актуалният носител на Купата на Англия Челси не допусна изненада на  "Стамфорд Бридж" и победи с 2:0 Нотингам Форест в двубой от третия кръг на надпреварата. И двете попадения бяха отбелязани от Алваро Мората след асистенции на Ходсън-Одой.

"Сините" започнаха силно двубоя, като веднага натрупаха няколко положения на сметката си. Мората изпусна страхотна възможност с глава. Сеск Фабрегас, за когото се счита, че това е последният му мач за Челси, пропусна дузпа. Дани Фокс фаулира Лофтъс-Чийк в наказателното поле, след което испанецът застана зад топката. Той обаче стреля много неубедително и ударът му бе отразен. В самия край на частта Лофтъс-Чийк получи контузия и бе заменен от Еден Азар.

Второто полувреме започна добре за домакините, като Мората засече страхотно центриране от дясно на Ходсън-Одой. В 59' отново същата комбинация донесе нов гол за Челси. Центрирането отново бе отдясно, а испанският нападател този път се разписа с глава. Малко преди това обаче Мората определено кандидатства за пропуск на сезона, след като направи изключително несериозно отигрване. Рос Баркли проби в наказателното поле на Нотингам и пусна перфектен пас към Мората, който бе сам, непокрит и отблизо, но прати топката високо над напречната греда. В 85' Фабрегас поиска смяна, след като и той получи някаква контузия. Той обра овациите на "Стамфорд Бридж", а поведението на испанеца показа, че наистина ще бъде трансфериран в идните дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички