Челси излезе с официална позиция за наказанието от ФИФА


Челси излезе с официална позиция за наказанието от ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1234 0

От Челси излязоха с официално изявление относно наложеното по-рано днес наказание на клуба от ФИФА. Лондончани бяха санкционирани с трансферно ембарго за следващите два прозореца заради нарушаване на правилата при привличане на 29 непълнолетни футболист.

От клуба са категорични, че ще обжалват наказанието и отхвърлиха обвиненията. "Клубът би желал да подчертае, че уважава съществената работа, извършена от ФИФА във връзка със защитата на непълнолетните лица, както и това, че оказахме пълно съдействие по време на разследването. Първоначално футболен клуб Челси бе обвинен по Член 19.1 и Член 19.3 относно случаите на 92 играчи.

Приветстваме факта, че ФИФА прие, че липсват нарушения по казусите на 63 от тези футболисти, но сме изключително разочаровани от отказа на ФИФА да приеме становището на клуба относно останалите 29 играчи. Челси действаше в съответствие със съответните правила и скоро ще подаде своята жалба до ФИФА", напиха лондончани.

Ембаргото не засяга единствено женския футболен отбор на Челси, както и тимът по футзал. Клубът обаче има право да освобождава играчи. "Сините" имат срок от 90 дни, за да внесат корекции по случаите със засегнатите играчи. Разследването на ФИФА тече в продължение на три години и касае трансферите на 29  футболисти на възраст под 18 години.

Междувременно се появи потресаваща статистика, която показва, че Маурицио Сари се справя по-добре от Хосеп Гуардиола (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички