Челси и Арсенал оставиха интригата за реванша в полуфинала за Купата на Лигата


Челси и Арсенал оставиха интригата за реванша в полуфинала за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

3016 0

Челси и Арсенал завършиха 0:0 в първия полуфинал за Купата на Лигата и оставиха всичко да се реши в реванша, който ще е на "Емирейтс".

Отборът на Антонио Конте бе този, който владееше повече топката и отправи повече удари, но солидната игра в защита на "артилеристите" ги спря да създадат повече опасни положения. Голямата новина преди двубоя бе, че Венгер остави на резервната скамейка Алексис Санчес, който е свързван с трансфер в Манчестър Сити. Чилиецът все пак се появи в игра през втората част, но и той не успя да създаде нещо интересно.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути не срещата не предложиха нищо вълнуващо, като двата тима действах по-скоро предпазливо и не създадоха нищо опасно. 

В 18' Арсенал получи право да изпълни пряк свободен удар от нелоша позиция, но ударът на Гранит Джака срещна стената и не произлезе нищо опасно. В 22' Лаказет получи подаване в наказателното поле, но стреля високо над напречната греда. 

До първото чисто положение в срещата обаче стигна отборът на Антонио Конте. Виктор Моузес преодоля защитник в наказателното поле и шутира към десния ъгъл, но Давид Оспина макар първоначално да изпусна топката, бързо реагира и я доулови. 4 минути по-късно отново Моузес имаше шанс да открие резултата, но Оспина успя трудно да избие топката, като бе подпомогнат и от страничния стълб.

В 38' "артилеристите" имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени дори и след системата за видеоповторение. Айоби отправи шут от границата на наказателното поле, но Куртоа отрази. Миг по-късно Виктор Моузес фаулира Митланд-Найлс, но според рефера нарушението не бе достатъчно за дузпа. Минута преди края на полувремето Аспиликуета центрира и топката "кацна" върху главата на Фабрегас, но той не насочи по най-добрия начин топката и тя попадна право в ръцете на Оспина. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха силно втората част. Кристенсен отправи удар с глава, но мина малко над напречната греда. В 57' Алваро Мората имаше страхотен шанс пред себе си, но от малък ъгъл прати топката от външната страна на мрежата.  Постепенно играта стана все по-накъсана и с по-малко футбол. 

В последните десетина минути двата отбора създадоха няколко интересни положения. Първо Еден Азар пробва удар, след това и Дани Уелбек, но и двата опита бяха блокирани. В 87' "сините" удариха още една греда. Фабрегас центрира, но топката се отклони в Джака и се удари в гредата. Реферът отново стигна до помощ от видео асистентите, след като този път домакините искаха дузпа, но отново не бяха уважени.

ПРЕДИ МАЧА

Двата отбора се изправиха един срещу друг в мач от Висшата лига само преди седмица, но не излъчиха победител, завършвайки 2:2. Лондонските отбори изнесоха истински спектакъл, особено през второто полувреме и само може да се надявам, че и тази вечер ще оправдаят очакванията за дерби. 

Арсенал вече отпадна безславно от ФА Къп, а този турнир се явява реален шанс и за двата тима да вдигнат трофей. Челси няма проблеми със състава, като Антонио Конте няма да може да разчита само на новото си попълнение Рос Баркли. При "топчиите" ситуацията е доста по-различна. Контузени са Касорла, Монреал, Жиру, Колашинац, Косчелни, Рамзи, а под са Мустафи, Джака, Йозил.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес, Фабрегас, Канте, Дринкуотър, Алонсо, Азар, Мората

АРСЕНАЛ: Оспина, Холдинг, Мустафи, Чембърс, Мейтланд, Джака, Уилшър, Бейерин, Ивоби, Уелбек, Лаказет

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички