Бърнли даде урок как се спира Челси


Бърнли даде урок как се спира Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

1197 0

Отборите на Бърнли и Челси не излъчиха победител в неделния мач от английската Висша лига, като срещата на "Търф Мор" завърши при резултат 1:1.

Играчите на Антонио Конте все още имат аванс от 10 точки на върха, но Шон Дайш показа как може "сините" да бъдат спряни по пътя им към титлата.

През тази кампания играчите на Конте са откривали резултата в 19 от мачовете си, като 16 от тях са били спечелени. "Сините" от Лондон обикновено "смачкват" съперника си след като открият резултата, но сега Бърнли намери начина да неутрализира атаката на противника и в крайна сметка взе точка от лидера на Острова.

Срещата започна с открит футбол, като и двата тима имаха възможности пред противниковите врати. Първи се възползва Педро, който откри резултата след 17 минути игра, но най-интересното е, че това беше и последният точен удар към вратата, който играчите на Дайш позволиха. Дори след изравнителното попадение на Роби Брейди "виненочервените" можеха да излезнат напред в резултата, но пропуск на Мат Лоутън ги лиши от втория гол.

"Бях изненадан от бързата реакция на момчетата след гола на Челси. Изравнихме резултата почти веднага и това ни позволи да останем в срещата и да играем като равен с равен. Виждам огромно израстване в отора, момчетата започват да играят като отбор и това ще им позволи да продължат със силните мачове във Висшата лига", коментира след срещата Дайш.

Някои от съперниците на Челси през сезона се опитаха да играят с тяхната тактика - 3-4-3. Идеята проработи при Тотнъм и тимът се поздрави с успех с 2:0, но повечето тимове не са готови да играят по този начин. Бърнли излезе на "Търф Моор" в класическото 4-4-2.

"Искахме да се покажем като смел отбор. Ако промениш нареждането в отбора заради тим, който играе с тази тактика цяла година, е много вероятно да загубиш, тъй като той е по-добре подготвен от теб за този вид футбол. Нашата цел беше да накараме играчите на Челси да се чувстват некомфортно и мисля, че се справихме добре", добави още мениджърът на Бърнли пред Sky Sports.

"Смятам, че нашият мениджър се справи добре. Той изведе тима с двама нападатели, което бе от полза при контраатаките ни. Освен това имахме четирима в средата на терена, а Джордж Бойд и Роби Брейди се връщаха постоянно да помагат при атаките на Челси и така разполгахме с шест човека, когато се защитаваме. Смятам, че Шон Дайш се справи страхотно", сподели президентът на тима Крис Колман.

Арсенал показа на тимовете в Англия колко е опасно да оставиш Челси да играе на контраатаки, а голът на Педро бе още едно напомняне за скоростта, която играчите на Антонио Конте притежават, когато атакуват. След няколкото грешки през първите 25 минути обаче домакините успяха да неутрализират най-силното оръжие на лидерите в класирането.

Един от най-големите рискове, които можеш да предприемеш играейки срещу Челси е да позволиш голямо владеене на топката в средата на терена. Там, където са разположени Неманя Матич и Н'Голо Канте, които с лекота изнасят топката и дават начало на поредната скоростна акция в синьо.

"През първите 15 минути Бърнли играеше рисково и не предприемаше преса, което даде резултат за Челси и те поведоха в резултата. Сигурен съм обаче, че веднага след това Дайш е предприел нова тактика, като се е посъветвал Бартън и Уестууд да пресират по-рано съперника и да се тревожат по-малко за Азар и Педро. Веднага видяхме как двамата притиснаха Канте и Матич, което не позволи организирането на поредна бърза атака на гостите", допълни още собственикът на Бърнли.

Да имаш план да спреш Челси е едно, но да го покажеш на терена е съвсем друго. Срещу този отбор на Конте трябва да се играе с много тичане и дълбока преса. Статистиката показва, че домакините са пробягали общо 121 километра, което е с шест повече от "сините" от Лондон.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички