Брус Уейн. Защо Ван Гаал няма нужда от нападател


Брус Уейн. Защо Ван Гаал няма нужда от нападател
Снимка: Getty Images/Guliver

2516 0

Хеттрикът на Уейн Рууни не само го приближи до легендите на клуба, но и върна вярата на феновете в головия талант на играча.

Уейн Рууни е най-добрият нападател на Британия, и нека Агуеро се задуши от завист. В мача срещу Брюж Шрек показа предишното си лице, това, което красеше обложката на играта на ФИФА. Три гола - малка част от ползата, която Рууни донесе на отбора тази вечер, поведе го към победа и си върна званието лидер на Манчестър Юнайтед.

Луис ван Гаал немалко издевателства над Рууни. Нападателят игра на различни позиции на терена и даже се пробва в ролята на опорен полузащитник. Благодарение на Филип Лам треньорът върна нападателя в линията на атаката, където той извърши обществено полезен труд.

Мача срещу Брюж Рууни започна на номиналната позиция централен нападател, но не се ограничи само до бробата в наказателното поле. Той активно се придвижваше по целия фронт на атаката, не се колеба да действа на фланга в здрава връзка с Андер Ерера и Мемфис Депай. Въпреки габаритите си, Уейн винаги изненадваше с упорството, с което се надбягваше със защитниците. Отбраната на Брюж някак се справи с Шрек през първото полувреме, но окончателно се предаде през второто.

Ако Рууни продължи да играе така, както в мача срещу белгийците, то Манчестър Юнайтед може да не притеснява за нападението - добрият стар Шрек е готов да забие 20-25 гола и да победи Агуеро в края на сезона, а не в една-единствена вечер. Играта в стил "Арсенал", с бърза, комбинативна игра в предни линии, където четририма или петима са готови да пробият и да вкарат - новият стил на "червените дяволи", но ако "топчиите" им липсва мощен, но в същото време ловък и бърз нападател, то в Манчестър вече го имат.

Англичанинът е силен, но той трябва да знае, че отборът разчита само на него - в такава ситуация той буквално получава криле. Така беше през сезон 2009/10 и 2010/11 - и в мача с Брюж. Подхлъзванията и лошата игра на Хавиер Ернандес нагледно доказаха - той е излишен в атаката на "червените дяволи", там има място само за Рууни.

В крайна сметка, Уейн е ветеран, преживял немалко конкуренти, но все още вярващ в своя клуб. В моменти на слава всеки нападател бе готов да се отдаде за отбора на сър Алекс Фъргюсън. Но сега, когато на Юнайтед му предстои връщане на върха, само свой човек би го защитавал, както и преди. Но Пол Скоулс почива, Райън Гигс се учи от холандския диктатор, което означава, че е ред на Рууни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички