Брилянтни изпълнения напомниха, че Ливърпул диктува модата в Англия


Брилянтни изпълнения напомниха, че Ливърпул диктува модата в Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

1820 0

След две поредни равенства в първенството, които стопиха аванса на Ливърпул на върха в класирането на английската Висша лига, "червените" най-накрая стигнаха до категоричен успех. Мърсисайдци смачкаха Борнемут с 3:0 у дома и продължиха силната си серия срещу "черешките" у дома.

Най-накрая в мач на домакините някой различен от Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино се разписа, като второто попадение в мача беше дело на Джини Вайналдуум. Иначе от голямата тройка на Ливърпул единственият, който не се разписа, беше бразилецът.

За сенегалеца това беше гол в 4-и пореден двубой, което досега не му се беше случвало с фланелката на "червените". В същото време Салах вкара 6-ия си гол срещу Борнемут, като това се любимата жерва на Фараона (заедно с Уотфорд, срещу който също има 6 попадения).

В класирането мърсисайдци поведоха отново с 3 точки на Манчестър Сити, който утре е домакин на Челси. Двата отбора се изравниха по пунктове през седмицата, когато в изтеглен мач от програмата през март "гражданите" удариха Евертън с 2:0.

Ливърпул стартира мача със задушаваща преса срещу своя опонент, но първото опасно положение в мача беше в полза на Борнемут. След бърза комбинация в половината на съперника, Сърман се озова на стрелкова позиция, но Алисон се прояви отлично и отрази. Оттам нататък обаче "червените" доминираха тотално, а голът беше въпрос на време. 

Това време настъпи в 24', когато Фабиньо отне в половината на "черешките" и веднага изведе Милнър по крилото. Играещият като десен бек в мача капитан центрира отлично в наказателното поле, където с глава Мане "заши" топката неспасяемо. Повторенията обаче показаха, че сенегалецът е бил в положение на засада.

Само 10 минути по-късно Робертсън успя да изведе Вайналдум в наказателното поле с прехвърлящо подаване, а холандският национал умело изчака топката да тупне, а след това направи брилянтен прехвърлящ удар, с който удвои резултата - 2:0. Това беше и първият гол на различен от Мане, Салах и Фирмино след серия от 14 попадения.

Скоро след откриването на второто полувреме Ливърпул вкара и трети гол след повече от брилянтна акция. Мане комбинира с Кейта в половината на "червените", а бившият халф на Ред Бул пусна изключителен 30-метров пас по тревата, извеждайки Фирмино. Той нахлу в наказателното поле и с петичка чукна за Салах, който се озова сам срещу вратаря и го преодоля с лекота - 3:0.

След третия гол логично темпото от страна на домакините спадна, о това не попречи на Ливърпул да получи доста положения за гол. Първо Садио Мане провали страхотно подаване на Салах и от близка дистанция стреля в аут. В 76' пък самият Салах разтреса гредата, а Наби Кейта в 80' пропусна да вкара гол, за да затвърди впечатленията от силния мач, който направи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички