Бранител удължи договора си с Манчестър Сити


Бранител удължи договора си с Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1522 0

Крайният защитник на Манчестър Сити Кайл Уокър подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на "Етихад" до 2024-та година. Уокър стана част от "гражданите" преди две години след трансфер от Тотнъм на стойност 50 милиона паунда и в последствие се превърна в основна фигура в схемата на мениджъра Пеп Гуардиола.

"Изключително щастлив съм, че подписвам нов договор с клуба. Да играя за Сити надминава и най-големите ми очаквания. Решението бе лесно, защото искам да се боря за трофеи и да играя на най-високо ниво. Усещам, че станах по-добър футболист по време на престоя си тук", коментира английският национал, който спечели два пъти титлата на Англия, два пъти Купата на лигата и веднъж ФА Куп с екипа на Сити.

Въпреки новия договор, Уокър може да има сериозна конкуренция за титулярното си място през следващия сезон, тъй като медиите във Великобритания твърдят, че Сити ще се опита да привлече десния бек на Ювентус Жоао Кансело това лято. "Гражданите" ще трябва да платят около 45 милиона паунда за национала на Португалия.

По-рано този месец стана ясно, че предстоящият сезон ще бъде последен за един от най-опитните в клуба в момента. Повече по темата може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички