Бивш играч от Висшата лига също разкритикува УЕФА и предвиди увеличение на расистските скандали


Бивш играч от Висшата лига също разкритикува УЕФА и предвиди увеличение на расистските скандали
Снимка: Guliver/GettyImages

721 0

Бившият ирландския национал Клинтън Морисън също възропта срещу наказанието на УЕФА, наложено на България. Той сподели, че решението не го изненадва и това е болезнено за него.

"Всеки, който ме познава знае какъв съм по характер и че съм оптимист. Това обаче е близо до мен, тъй като съм тъмнокож и не е добре, когато има расистки скандали. Вече не съм част от футбола, но тези, които бяха на терена са част от него, а малките се стараят да приличат на тях. Чуват нещо подобно и след това и те появяват с подобно провинение.

Боли ме да го кажа, но решението на УЕФА не ме изненадва. Очаквах го и честно казано не е много добре. Все повече неща обаче ще продължат да се случват и тези играчи ще напускат терена - и няма да има игри, а феновете трябва да са наясно с това. Какво послание тогава отправя с наказанието към Никлас Бендтнер за логото на неговите боксерки? Расизмът е много отвъд шегата вече. Казвал съм го много пъти, мога да дойда тук и да говоря за това, но УЕФА трябва да направо голямо изявление, ФА също трябва да направи нещо", заяви бившият играч на Кристъл Палас пред Sky Sports. 

А какви други реакции имаше в Англия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички