Без късмет срещу Манчестър Юнайтед няма как, заяви треньорът на Волфсбург


Без късмет срещу Манчестър Юнайтед няма как, заяви треньорът на Волфсбург

2027 0

Старши треньорът на Волфсбург Дитер Хекинг подчерта, че отборът му е имал сериозен късмет, за да отстрани Манчестър Юнайтед в Шампионската лига снощи, но без този елемент от играта е невъзможно да се надяваш на победа.

С луд и драматичен мач вълците се наложиха с 3:2 и изпратиха Червените дяволи в Лига Европа. ПСВ Айндховен също продължава като втори отбор, докато ЦСКА (Москва) отпада.

"Много от това, което имахме като цел, се случи. Станахме свидетели на великолепна игра. Най-важното беше, че бързо изравнихме до 1:1 и веднага след това вкарахме втори гол. а можеше да стане и 3:1. В голяма част от времетраенето ни провървя, но без късмет срещу Манчестър Юнайтед няма как да стане.

"Искаше ми се просто да действаме по-хладнокръвно при контраатаките. Когато Ван Гаал пусна на терена двама футболисти, които са силни във въздуха, ми стана ясно, че ще ни бъде още по-тежко. Но ние все пак заслужихме тази победа и да се класираме за следващия кръг. Ние спечелихме всички наши домакински мачове, което е просто задължително, ако искаш да играеш по-нататък. Да, след напускането на Кевин де Брюин и Иван Перишич загубихме от остротата си в атака и справедливо бяхме критикувани за това. Но смятам, че отборът вече започва да намира новите пътища към другата врата и без тях.“

Оказа се, че самият треньор е прогнозирал двата гола на бразилския защитник Налдо, който обаче ще им липсва в в един мач. Там пък ги чакат и сериозни противници от вторите позиции в групите.

"Сутринта преди мача му казах, че усещам как неговото време да бележи голове е дошло. Чудесно е да го гледаш как става все по-добър с времето, като старо вино. Жалко само, че получи жълт картон и ще пропусне първата осминафинална среща.

"Виждаме колко големи отбори заеха 2-ите места в групите си и ще срещнем един от тях. Това са Пари Сен Жермен, Ювентус, Бенфика. Но ние имаме боеспособен колектив и снощи гръмко заявихме претенциите си в Шампионската лига. Имаме шансове и трябва да ги използваме, каза още треньорът на "вълците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички