Белгийски национал се завръща за дербито между Тотнъм и Челси


Белгийски национал се завръща за дербито между Тотнъм и Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

979 0

Централният защитник на Тотнъм Ян Вертонген най-вероятно ще се завърне в игра за "шпорите" в лондонското дерби с Челси тази събота. Два от водещите тима във Висшата лига се изправят един срещу друг на "Уембли" от 19:30 часа българско време.

Белгийският национал е извън игра от близо два месеца заради контузия на сухожилие, която го принуди да пропусне последните девет мача на тима. Той обаче е напълно възстановен и вече тренира наравно със съотборниците си. "Това са много добри новини, той тренира с групата от известно време. Ще трябва да изчакаме до утре, преди да преценим дали ще е готов, за да участва в мача. Ян е изключително важен играч за нас. Предстои ни много натоварен период, така че е важно играчите ни да се възстановят", коментира мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино на днешната си пресконференция.

В същото време Почетино потвърди, че друг централен защитник на лондончани - Давинсон Санчес, може да е извън терените около месец заради проблем със сухожилие. Треньорът на "шпорите" разкри, че ръководството на клуба работи усилено по подписването на нов договор с офанзивния халф Кристиан Ериксен. "Работим много здраво по този въпрос. Клубът се опитва да вземе най-доброто решение. Кристиан също ще вземе най-доброто решение. Не съм притеснен, но предпочитам той да подпише нов договор и да остане още дълго време в Тотнъм", обясни Почетино.

Нападателят на "шпорите" Хари Кейн е сигурен, че може да подобри рекорд на Рууни - ето какъв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички