Ас на Сити: Загубих увереността си в Ливърпул заради Тони Силва


Ас на Сити: Загубих увереността си в Ливърпул заради Тони Силва
Снимка: Guliver/GettyImages

3139 0

Звездата на Манчестър Сити Рахим Стърлинг най-накрая намери головата си форма. След два посредствени сезона под ръководството на Мануел Пелегрини и Хосеп Гуардила, втората камапания, в която Пеп беше начело, се оказа вдъхновяваща за юношата на Ливърпул. Той вече има 17 гола и се радва на най-силните си моменти, откакто напусна "Анфийлд" през лятото на 2015 година.

Бързоногият ас винаги е имал проблеми пред гола, дори когато вкарваше за удоволствие с фланелката на мърсисайдци. Той често става обект на шеги заради пропуските си, най-вече оставен сам срещу противниковия страж. Тази година обаче той все по-често успява да се справи с подобни ситуации, а неговото обяснение е просто - в последните си години в младежката академия на Ливърпул е загубил своето самочувствие.

"Преди да отида в Ливърпул, играех като нападател, понякога №8 или №10. Трябваше да стрелям, да завършвам атаките и да бия отдалеч. Когато пристигнах на "Анфийлд", исках да стана един от тези играчи, които се харесват на хората - много финтове, пускане на топката между краката на съперника, завъртания, прескачания на топката - тези неща, които изглеждат готино", спомня си Стърлинг за първите си години в Ливърпул.

Именно тогава е настъпил моментът, в който той е загубил своята увереност. Защото са го накарали да играе като бившия играч на ЦСКА Тони Силва (кой е Тони Силва?)

"Помня, докато тренирах в Ливърпул, имаше едно хлапе - Тони Силва. Треньорите ми казваха, че вместа да стрелям силно в ситуация срещу вратаря, трябва да пробвам да я "подам" зад стража и тя да влезе уверено в мрежата. Казваха "прави като Тони, подай я покрай вратаря".

Това очевидно работеше за Тони, но когато аз започнах да го правя, не се получаваше. Винаги се опитвах да завърша с вътрешната страна на глезена, но краката ми са по-къси от неговите и винаги кракът ми е бил много близо до топката. По този начин вратарите почти винаги успяваха да спасят тези мои удари. И това повлия на самочувствието ми. Тогава започна всичко", откровен беше Стърлинг за момента, в който са започнали проблемите му пред гола.

В последните сезони головите му несполуки станаха пословични и английският национал коства не малко нерви на феновете на своя тим и даде тон за куп подигравки с неговите отигравания. Но в последната година той отново е намерил увереността си и това си личи на терена.

"Казах си, че трябва да забравя кой какво казва. Знам какво мога и знам какво искам. Знам какво трябва да подобря и не е нужно никой да ми го казва. Разбира се, хората видяха, че имам проблем, когато имам време да мисля повече. Ако ситуацията е по-инстинктивна, се справям много по-добре. Понякога правя нещата далеч по-сложно от необходимото. И така се провалям понякога.

Имам пълна вяра в себе си. Знам, че това ще се оправи в най-скоро време. Идва Световно първенство по футбол и след него ще дам всичко от себе си, за да се подобрявам с всеки изминал ден", допълни един от водещите реализатори на Манчестър Сити през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички