Арсенал за втори път не успя да победи Шефилд Юнайтед през сезона


Арсенал за втори път не успя да победи Шефилд Юнайтед през сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1342 0

Отборите на Арсенал и Шефилд Юнайтед завършиха наравно в мач от 23-тия кръг на Английската Висша лига. Двубоят на „Емиратс стейдиъм“ завърши при резултат 1:1. Габриел Мартинели даде преднина на Арсенал в края на първата част, но в средата на второто полувреме Джон Флек изравни и донесе точката на „остриетата“.

Двата тима започнаха равностойно двубоя. В първите десетина минути Шефилд Юнайтед беше по-активният тим, но не успя да затрудни сериозно Лено. В 13-тата минута Никола Пепе проби добре отдясно и центрира към Габриел Мартинели, но бразилецът не успя да уцели вратата на Хендерсън. В 45-тата минута Арсенал стигна до откриване на резултата. След добра комбинация на играчите в червено топката стигна до Букайо Сака, който центрира към непокрития Мартинели и бразилецът откри резултата – 1:0!

В началото на втората част гостите започнаха да поглеждат по-активно към вратата на Арсенал. В 55-тата минута „остриетата“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка на играч на домакините след изпълнение на корнер, но съдията Майк Дийн не отсъди наказателен удар. В 68-тата минута пък Арсенал имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Никола Пепе. При преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясо, че котдивоарецът е симулирал. В 82-рата минута Шефилд Юнайтед успя да изравни резултата. След центриране в наказателното поле топката се озова в Джон Флек, който от воле успя да вкара кълбото в мрежата на Бернд Лено и да изравни резултата – 1:1! До края на двубоя повече голове не паднаха.

По този начин Арсенал събира актив от 29 точки, като „артилеристите“ остават на 10-тата позиция. Шефилд Юнайтед остават на 7-мата позиция с 33 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички