Арсенал с четвърти пореден мач без победа, но има таен коз по пътя към Шампионска лига


Арсенал с четвърти пореден мач без победа, но има таен коз по пътя към Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1668 0

Отборът на Арсенал за четвърти пореден път не успя да постигне победа в английската Висша лига. Този път тимът на Унай Емери стигна само до 1:1 с Брайтън в среща от 37-я предпоследен кръг на първенството.

Неуспехът в тази среща на практика слага край на шансвоете на "топчиите" да се класират в Топ 4 и да си спечелят място в Шампионска лига през новия сезон. Това обаче може да се случи през турнира Лига Европа, който момчетата на Унай Емери могат да спечелят. В четвъртък те гостуват на Валенсия, като в първата среща се наложиха на "Емирейтс" с 3:1 в първи 1/2-финален сблъсък.

Пиер-Емерик Обамеянг даде аванс на домакините още в 9', след като Начо Монреал бе фаулиран в наказателното поле. Интересните моменти обаче останаха за втората част. Първо домакините изравниха отново от дузпа чрез Глен Мъри в 61', а до края на срещата почти през цялото време топката остана в половината на Брайтън. Обамеянг и Александре Лаказет направиха не малък брой пропуски, но до попадение така и не се стигна, като сега единствено Лига Европа оставя шанс на Унай Емери да спаси сезона за отбора си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички