Арсенал писа петица на Саутхемптън и продължава напред за ФА Къп


Арсенал писа петица на Саутхемптън и продължава напред за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

800 0

В очаквания с най-голям интерес 1/16-финален сблъсък за Фа Къп Арсенал стигна до безпроблемна победа срещу Саутхемптън с 0:5. Попаденията за "артилеристите" отбелязаха Уелбек (15', 22') и Уолкът (35', 69', 85').

Първото полувреме бе доста атрактивно като Арсенал показа по-добра игра. Домакините разчитаха предимно на контраатаки, които обаче не бяха достатъчни, за да отбележат гол.

Още в 15-ата минута Арсенал откри резултата. Дани Уелбек пое подаване и от наказателното поле вдигна топката над Хари Люис, който не беше на линията си. 7 минути по-късно отново Уелбек превърна убийствено центриране в гол със силен и прецизен удар.

Малко след това дойдоха и първите по-добри положения за Саутхемптън. В 26-ата минута Шей Лонг стреля, но Оспина направи страхотно спасяване. След това Арсенал пое инициативата. Чембърлейн центрира в рамките на наказателното поле, топката попадна на главата на Шкодарн Мустафи, но той не успя да отбележи.

До 35-ата минута "артилеристите" не оставиха почти никаква интрига. Дани Уелбек подаде страхотно в наказателното поле, намирайки Тио Уолкът, който спокойно прати топката в мрежата за 0:3.

През втората част Уолкът оформи и своя хеттрик. В 69' вкара за 0:4, а 5 минути преди края на срещата засече центриране на Алексис Санчес и оформи крайното 0:5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички