Арсенал не позволи още една сензация за ФА Къп


Арсенал не позволи още една сензация за ФА Къп
Снимка: Guliver/GettyImages

707 0

Отборът на Арсенал спечели 1/8-финалната си среща от турнира за ФА Къп, след като не остави шансове на тима от петата дивизия на английския футбол Сътън Юнайтед, побеждавайки го с 2:0.

Точни за гостите бяха Лукас Перес в 26' и капитанът Тио Уолкът 10' след почивката.

Първото попадение във вратата на скромния тим от южен Лондон падна след добра акция на Гранит Джака в средата на терена. Той изведе Перес отдясно на вратата, а испанският нападател на Арсенал проби добре и откри резултата. В края на първата част "топчиите" можеха да удвоят преднината си, но удар на Иуоби премина в страни от вратата.

Притеснението в играта на домакините си пролича в последната атака на тима. Давид Оспина не успя да изнесе добре топката и тя попадна на крака на Мей, който вместо да си поведе добре топката, реши прибързано да стреля и кълбото илетя в аут.

Още от началото на вторите 45' Сътън тръгна да търси изравнителното попадение, но вместо това бе наказан с втори гол. Начо Монреал напредна от ляво, след което центрира към далечната греда, където Уолкът дебнеше, за да удвои.

30' преди края на срещата отново стана напечено пред вратата на близо 200-милионната селекция на Арсен Венгер, след като удар Рой Дийкън срещна напречната греда.

По този начин "артилеристите" се класираха за следващата фаза, където ще срещнат друг тим от петата дивизия - Линкълн, който през уикенда надделя с 1:0 като гост над Бърнли.

Стартови състави:

Сътън: Уорнър, Аманкуа, Даунър, Колинс, Бекуит, Дийкън, Бейли, Ийстмонд, Мей, Гомис, Биаму.

Арсенал: Оспина, Габриел, Мустафи, Холдинг, Монреал, Елнени, Джака, Лукас, Рейн-Аделайд, Иуоби, Уолкът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички