Андерсон: Заради сър Алекс оставах на терена с полусчупен крак


Андерсон: Заради сър Алекс оставах на терена с полусчупен крак
Снимка: Getty Images/Guliver

4648 0

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Андерсон призна, че сър Алекс Фъргюсън е бил много важна фигура в неговия живот. Бразилецът започна да играе за английския гранд на 19-годишна възраст. Той разкри и че футболът го е спасил от ранната смърт, сполетяла много от връстниците му.

"Станах мъж много рано. Когато бях на 15, мислех като 24-годишен и умеех да взимам трудни решения. През 2001 година баща ми почина и приблизително по същото време много мои приятели от детството започнаха да взимат наркотици. Те угасваха пред очите ми, беше страшно. Почти всички умряха. Тогава разбрах, че това не е моят път и започнах да помагам на семейството си", разказа Андерсон, цитиран от Goal.com.

"Имах голям късмет да срещна в началото на своя път Алекс Фъргюсън. Той е Бог на футбола. Заради него играех с контузии, оставах на терена, дори когато изглеждаше, че кракът ми е на път да се счупи. Чувствах как той се грижи за мен. Когато бях на 18, той ми се доверяваше в големи мачове и нямам думи, с които да изразя своята благодарност. Моята кариера в Манчестър Юнайтед завърши с напускането на Фъргюсън. Мойс вече не ми се доверяваше", допълни бразилецът.

Халфът спечели 4 пъти Висшата лига с "червените дяволи", както и още 5 трофеи, сред които Шампионска лига. С националния отбор на Бразилия Андерсон победи във финала на Копа Америка през 2007 година. Не така мисли за сър Алекс легендата на "червените дяволи" Рой Кийн. Вижте в този материал как атакува той легендарния треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички