Ако Диего Коста смени Челси с Китай, Европа трябва да трепери


Ако Диего Коста смени Челси с Китай, Европа трябва да трепери

3371 0

 

Ако Диего Коста смени Челси с Китай, то Европа трябва да трепери наистина от възможностите на азиатските милиардери и амбициите им във футбола.

Да, китайците вече прилапаха Карлос Тевес, но самият той пожела да сложи край на кариерата си в големия футбол - в Европа, за да поиграе за любимия си Бока Хуниорс и на преломна спортна възраст не е толкова странно, че е решил да рекламира футбола за милиони в Китай.

Трансферите на Грациано Пеле, Хълк, Оскар, Джаксон Мартинес, Джон-Оби Микел Фреди Гуарин, Аксел Витсел и други бяха изненадващи, подразниха много хора - като Витсел, който отказа на Ювентус - но това не са суперзвезди и в повечето случаи са били резерви в европейските си клубове.

Диего Коста е съвсем друга бира - топ голмайстор на най-богатото и гледано първенство в Европа и света. Ас на Челси, който през последните години се утвърди като един от безспорните грандове.

Феновете на другите отбори често подиграват Челси, че нямали история. Само че не историята е равносилна на власт, парите дават власт и Китай го показва нагледно от началото на този сезон.

Ако Коста реши да смени Челси с Китай, то значи нищо няма да е невъзможно за азиатските милиардери и всички в Европа ще трябва да треперят, когато телефонът звънне.

Латиноамериканските звезди в Европа изглеждат най-уязвими поради простата причина, че те вече са свикнали с една важна крачка в живота си да работят на хиляди километри от вкъщи в нова обстановка, в различна култура като тази на Стария континент. Срещу десетки милиони няма да им е много трудно да сменят отново тотално средата и да поритат за здраве като ходещи реклами в Китай.

Такива като Лионел Меси са изключение, защото той от дете е в Каталуния и се чувства точно толкова испанец, колкото и аржентинец. А такива като Златан Ибрахимович вдъхват кураж на еврограндовете, че дори в края на футболния си път една суперзвезда може да предпочете предизвикателството пред комфорта и богатствата на Азия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички