Агентът на Яя Туре: Африканските шамани ще направят така Гуардиола да не спечели Шампионска лига


Агентът на Яя Туре: Африканските шамани ще направят така Гуардиола да не спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2510 0

Агентът на Яя Туре Дмитри Селюк с настървение се хвърли върху любимата си жертва - Хосеп Гуардиола, след като клиентът му се оплака от испанския треньор. Селюк нарече треньора на Манчестър Сити "враг на хората".

"Туре познава Гуардиола както никой друг, тъй като работиха заедно още преди Манчестър. При цялото ми желание, не мога да кажа нищо добро за човешките му качества. Още в Барселона между него и Яя имаше търкания. Както и с Ето'О, Ибрахимович и много други футболисти. Гуардиола, освен каталунците, чийто знак носи на гърдите си, не обича нито една националност", заяви Селюк пред "Sport 24".

"Постъпвайки така с Яя, Хосеп настрои срещу себе си цяла Африка, много африкански фенове се разочароваха от Манчестър Сити. Сигурен съм, че много африкански шамани в бъдеще няма да позволят на Гуардиола да спечели Шампионска лига. Това ще бъде като африканско проклятие за него", допълва агентът.

"Гуардиола не бива да бъде наричан "куче", тъй като кучето е добро същество, приятел на човека. А Гуардиола със своя характер е враг на човека. Между другото, за мен е странна позицията на ФИФА, когато един треньор показва политическите си пристрастия пред милиардна аудитория. Винаги е имало принцип - политиката да е далеч от футбола. А той иска да въведе политиката във футбола, което е много опасно", продължи атаката си руснакът.

"Смятам, че ФИФА трябва да накаже този треньор за това. Щом искаш да се занимаваш с политика, ходи в каталунския парламент и постигай това, което искаш", завърши Селюк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички