Абсурден гол коства първи точки на Манчестър Сити


Абсурден гол коства първи точки на Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

3348 0

Шампионът на английската Висша лига Манчестър Сити загуби първи точки през настоящия сезон, след като възпитаниците на Хосеп Гуардиола не успяха да спечелят гостуването си на новака Уулвърхямптън и завършиха 1:1 срещу "вълците". Голяма роля обаче изигра Мартин Аткинсън, който зачете гол с ръка на домакините и не отсъди 100%-ова дузпа за нарушение срещу Давид Силва, като и двете ситуации бяха през второто полувреме.

През първите 45 минути гол не падна, като безспорният №1 беше Руй Патрисио, който на три пъти се намеси блестящо. В 28' той спаси невероятен удар на Стърлинг в горния десен ъгъл, докато няколко минути по-рано и гредата му помогна след изстрел на Агуеро.

В 57' най-накрая падна и първи гол, но изненадващо беше във вратата на Едерсон. След центриране от фланга Лафърти съвсем леко отклони с глава, а с плонж Боли успя да засече във вратата, но с дясната си ръка. Реферите обаче не забелязаха нито това, нито че защитникът беше в положение на засада - 1:0 за Уулвс. ГОЛЪТ С РЪКА ВИЖТЕ ТУК (ВИДЕО)!

Само няколко минути по-късно Силва беше спънат в наказателното поле на противника, но отново Аткинсън не наду свирквата, ощетявайки за пореден път шампиона. В 68' все пак "гражданите" изравниха, след като Лапорт засече с глава отлично центриране на Гюндоган - 1:1.

В последната минута на добавеното време Агуеро отново стреля в гредата, този път от пряк свободен удар, което запази резултата равен.

"Гражданите" имат 7 точки на върха в класирането, но могат да бъдат изместени по-късно днес от Борнемут и Ливърпул. Уулвс пък спечелиха втората си точка в 3 мача, откакто се завърнаха в английския елит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички