Абрамович постави цена на Челси - настъпи ли краят на една ера?


Абрамович постави цена на Челси - настъпи ли краят на една ера?
Снимка: Getty Images/Guliver

3371 0

Руският милиардер и собственик на английския Челси Роман Абрамович постави цената на своя клуб, която би искал при евентуална продажба. Руският магнат пожела 3 млрд. паунда за своя любим Челси, разкриват "Sky Sports", позовавайки се на свои източници.

Американското издание "Bloomberg" твърди, че Абрамович е назначил търговски банкери в САЩ, които да обсъдят продажбата на клуба от Западен Лондон. Руският милиардер не се е появявал от месеци в Лондон, след като премина през серия от проблеми със своята виза.

Въпреки информацията за обявената цена, от ръководството продължават да твърдят, че клубът не се продава. През юни редица английски издания бяха категорични, че Абрамович няма интерес да се раздели със "сините".

Роман Абрамович се превърна в собственик на клуба през 2003 година, заплащайки 140 млн. паунда. Руснакът превърна клуба в един от най-добрите отбори на Острова, като през този период Челси спечели редица трофеи, сред които Шампионска лига, Лига Европа, Висшата лига (5 пъти), ФА Къп (5 пъти) и други.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички