51 години по-късно Бърнли отново ще играе в Европа


51 години по-късно Бърнли отново ще играе в Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

2845 0

Отборът на Бърнли си осигури участие в евротурнирите през следващия сезон, като това ще е първа поява на тима в Европа от 51 години насам.

Днес „кларетс“ гостуват на Арсенал в мач от 37-ия кръг на Висшата лига, но още вчерашното равенство между Евертън и Саутхемптън осигури на тима поне седмата позиция в крайното класиране. Тъй като във финала на ФА Къп ще се изправят два отбора, които имат гарантирано участие в евротурнирите чрез първенството, то седмото място ще дава право на участие в квалификациите на Лига Европа. Бърнли все още има шанс да изпревари Арсенал от шестото място, което би означавало директно влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир, но за целта се нуждае от задължителна победа на „Емиратс“ днес.

Последното участие на Бърнли в Европа е през сезон 1966/67 в Купата на панаирните градове и е доста успешно. Английският клуб отстранява последователно Щутгарт с 3:1, ФК Лозана с 8:1 и Наполи с 3:0, преди да бъде спрян от Айнтрахт Франкфурт на четвъртфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички