30-метров снаряд на Рашфрод потопи Челси на "Стамфорд Бридж"


30-метров снаряд на Рашфрод потопи Челси на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Guliver/GettyImages

6654 0

Франк Лампард заяви на пресконференция преди дербито срещу Манчестър Юнайтед, че неговият Челси е извървял дълъг път от откриващия мач за сезона, който "сините" загубиха с 0:4. Въпреки това "червените дяволи" отново успяха да надделеят над лондонския си опонент с 2:1, и то на "Стамфорд Бридж".

Героят на вечерта безспорно беше Маркъс Рашфорд, който вкара от дузпа за 1:0 в 24', но това попадение беше неутрализирано от Миши Батшуай в 61'. Независимо от това английският национал имаше последната дума, след като взриви гостуващата агитка с безупречно изпълнение на пряк свободен удар от 30 метра, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Вили Кабайеро.

Победата на Юнайтед беше втора поредна срещу Челси, което се случва за пръв път на тима от 1998 година насам. Лондончани записаха още един своеобразен антирекорд, след като загубиха 3-и двубой на "Стамфорд Бридж" - един повече в сравнение с цялата миналогодишна кампания. Героят на вечерта Рашфорд пък вече има 5 гола срещу Челси, който се превръна в отбора, срещу който английският национал бележи най-много.

Победата праща Манчестър Юнайтед на четвъртфинал в турнира за Купата на Лигата, където вече се класираха отборите на Ливърпул, Манчестър Сити, Лестър, Евертън, Колчестър, Оксфорд Юнайтед и Астън Вила.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с надмощие на домакините, но само териториално такова. Положения пред Ромеро почти нямаше, а гостите изчакваха всеки удобен момент за контраатака.

В 24' Даниел Джеймс направи страхотен набег към наказателното поле, нахлу вътре и, въпреки опита на Алонсо да го блокира, успя да мине пред него. Испанецът го ритна в глезена и бившият играч на Суонси се строполи на земята. Съдията отсъди дузпа "червените дявол" поведоха в резултата в 25', след като Маркъс Рашфрод беше точен от дузпа само няколко дни след пропуска си срещу Норич.

До края на полувремето Челси владееше топката, но намери път към вратата на опонента. Нещо повече - "сините" не отправиха нито един точен или дори опасен удар - 0:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Челси изелзе пременен през второто полувреме и натисна здраво своя опонент. Още в 50' Алонсо можеше да изравни, но ударът му мина с малко встрани от вратата, а Хъдсън Одой получи отличен пас в пеналтерията, но също беше неточен.

Натискът обаче даде резултат в 61', макар и по неочакван начин. Челси имаше проблем с изнасянето на топката и Кабайеро изрита топката с всичка сила към центъра на терена. Там Батшуай я чукна с глава зад себе си, а защитникът, който го пазеше, не се ориентира и белгиецът го изпревари. Нападателят напредна в половината, тръгна към дъгата на наказателното поле и с мощен удар по земята в долния ляв ъгъл възстанови равенството.

Въпреки по-добрата си игра обаче, Челси отново изостана в резултата, и то по впечатляващ начин. Манчестър Юнайтед получи право да изпълни пряк свободен удар фронтално срещу вратата в 73', но топката беше на около 30 метра. Това не беше проблем за Маркъс Рашфорд, който с истински снаряд едва не скъса мрежата на горния десен ъгъл на вратата - фамозно изпълнение и 1:2 в полза на "червените дяволи".

До края на мача Алонсо единствен застраши вратата на Ромеро с мощен удар по диагонала от 12 метра, но аржентинският страж се справи и спаси вратата си - 1:2 и "червените дяволи" се класираха напред.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Кабайеро, Зума, Гуехи, Алонсо, Гимор, Жоржиньо, Ковачич, Пулишич, Батшуай, Хъдсън - Одой

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Рохо, Магуайър, Линдельоф, Уан Бисака, Фред, МакТоминей, Лингаард, Уилямс, Джеймс, Рашфорд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както е известно, в толкова ранен стадий на този турнир големите отбори предпочитат да използват повече резервни играчи, най-вече заради сериозните ангажименти на тимовете в Европа. В предстоящия двубой със сигурност ще има ротации от страна както на Франк Лампард, така и на Оле Гунар Солскяер, но зрелището е гарантирано, особено като се има предвид, че това е един от трофеите, за които и двата гранда могат да се борят този сезон.

Домакините влизат в мача на "гребена на вълната", тъй като се намират в серия от 7 поредни победи във всички турнири, а последното поражение дойде от Ливърпул в шампионатен двубой. Именно у дома бяха проблемите на Челси в началото на сезона, а от това ще се опита да се възползва Манчестър Юнайтед. Проблемът пред "червените дяволи" обаче е, че формата в гостуванията на тима е отчайваща.

През уикенда Маркъс Рашфорд и компания най-накрая си припомниха що е победа извън "Олд Трафорд", печелейки срещу Норич. Това беше първата победа на тима като гост на Острова от месеци насам и първа във Висшата лига от февруари. В момента грандът е в серия от 2 победи, след като спечели и гостуването в Белград на Партизан.

В последните 4 мача между Челси и Манчестър Юнайтед "сините" нямат победа - 2 загуби и 2 равенства.

Очаквайте стартовите състави към 21:05 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички