Челси отново е на финал, а Гуардиола загуби най-добрия си играч! (ВИДЕО)


Челси отново е на финал, а Гуардиола загуби най-добрия си играч! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4085 0

Челси победи Манчестър Сити с минималното 1:0 и така за втора поредна година се класира за финала на турнира ФА Къп. Единственото попадение в срещата бе дело на Хаким Зиеш в 55-ата минута! В началото на втората част пък най-добрият играч на Сити Кевин де Бройне се контузи и бе заменен!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Хаким Зиеш отбеляза гол, но бе маркирана засада в хода на изграждането на атаката. Шест минути по-късно Стърлинг опита удар отдалеч, но Кепа улови без проблем. Малко след това Сити организира добра контраатака, но именно Стърлинг опропасти всичко с безобразен пас.

В 19-ата минута Джеймс центрира прекрасно, бранител на Сити увисна, но Чилуел избърза и нанесе лош удар по топката, който мина встрани от вратата. В 32-ата минута удар на Рийс Джеймс стреля от около 25 метра, но кълбото прелетя на около метър от целта. Минута по-късно той получи и първия жълт картон в срещата.

Първото полувреме не блестеше с особено атрактивен футбол, а головите ситуации бяха малко. Статистиката в края на полувремето показваше, че двата отбора са владeeли топката поравно - 50:50 процента!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна без промени в двата състава, но след само две минути игра Де Бройне се контузи и се наложи да бъде заменен от Фил Фодън. 

В 55-ата минута Тимо Вернер бе изведен зад отбраната на "гражданите", подаде успоредно към Зиеш и той не сбърка на празна врата - 1:0 за Челси! Вратарят на Сити Стефен може да бъде винен за попадението, тъй като тръгна първо да излиза, за да пресрещне Вернер, но после се отказа и така "отвори" коридора за паса към Хаким Зиеш!

Три минути по-късно Стефен изкупи частично вината си, спасявайки удар на Зиеш, който беше останал очи в очи с него. В 69-ата минута Родриго свали центриране от корнер към Рубен Диас, но той нанесе много нескопосан удар с глава!

В 76-ата минута Тимо Вернер тръгна сам от центъра на контраатака, стигна чак до наказателното поле на Манчестър Сити, но Менди го затвори и германецът не успя да нанесе добър удар. Шест минути по-късно Родриго стреля от дистанция, но Кепа улови сигурно. 

В 93-ата минута Пулишич отбеляза гол, но той бе отменен заради засада! Това бе всичко по-интересно в срещата. Утре (18.04.) е другият 1/2-финал в турнира между отборите на Лестър и Саутхемптън!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Челси (3-4-2-1): Кепа, Аспиликуета, Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чилуел, Зиех, Маунт, Вернер

Манчестър Сити (4-2-1-3): Стефен, Кансело, Диаш, Лапорт, Менди, Родриго, Фернандиньо/к/, Де Бройне, Торес, Стърлинг, Жезус

Къде да гледаме Челси - Манчестър Сити?

ПРЕДИ МАЧА

Този двубой ще бъде първи за "сините" в турнира срещу сериозен съперник. Мнозина гледат на този мач като финал преди финала. До достигането на този етап Челси отстрани само един представител на Висшата лига в лицето на Шефийлд Юнайтед.

Манчестър Сити пък е един от малкото отбори в Европа, които продължават битката си за спечелването на най-важните 3 трофея, за които имат възможност да се борят. Тимът от "Етихад" е на полуфинал за ФА Къп, както и за Шампионска лига, а във Висшата лига води убедително с над 10 точки.

Томас Тухел и Хосеп Гуардиола нямат особени проблеми с контузени играчи. За Челси Матео Ковачич е в лазарета, а състоянието на Андреас Кристенсен ще бъде преценявано до последно. За Манчестър Сити отсъстващ ще е само Серхио Агуеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички