10 от Лестър заслужиха точката в домакинството на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


10 от Лестър заслужиха точката в домакинството на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3425 0

Отборът на Манчестър Юнайтед вече изостава на 13 точки от лидера Манчестър Сити. Това се случи, след като днес играчите на Жозе Моуриньо не успяха да спечелят гостуването си на Лестър и срещата завърши 2:2.

Джейми Варди даде аванс на "лисиците", но с две попадения на Хуан Мата, развоят на срещата се обърна. 13' преди края на срещата "червените дяволи" останаха с човек повече на терена, но не се възползваха от численото си предимство и допуснаха попадение в добавеното време, за да завърши срещата без победител.

Първата опасност в срещата бе в 4', когато Джеси Лингард опита изстрел от движение, но Каспер Шмайхел показа рефлекс и изби в корнер.

В 27' Лестър удари. Страхотен извеждащ пас при контра атака на "лисиците" остави Рияд Марез очи в очи с Крис Смолинг. Той обаче изчака своя съотборник Джейми Варди и му пусна извеждащ пас, който нападателят нямаше как да сгреши - 1:0.

5' преди почивката гостите стигнаха до изравнително попадение. Антони Марсиал центрира по земя от ляво в наказателното поле на "лисиците". След рикошет топката спря на крака на Лингард, който върна към Хуан Мата, а испанецът от близко нямаше проблем да изравни - 1:1.

Втората част започна с открит футбол и в рамките на около минута, двата тима пропуснаха по едно положение. Първо Кристиан Фукс стреля от близо, но нацели играч на гостите. При организираната контра атака от момчетата на Жозе Моуриньо, Ромелу Лукаку направи чудесен пас към Антони Марсиал и остави французина очи в очи с Шмайхел. Ударът на младия нападател обачел премина над целта.

30' преди края на срещата Манчестър Юнайтед осъществи пълен обрат. Гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар и зад топката застана Хуан Мата. Ударът на испанеца премина прецизно над стената и влетя в мрежата на Шмайхел - 1:2.

В 72' Лингард можеше да увеличи аванса на тима си още, след като бе изведен прекрасно от Лукаку. Англичанинът се озвободи добре от Шмайхел, но ударът му срещна страничната греда.

Само минута по-късно Лестът остана с човек по-малко. Даниел Амартей направи две нарушения за жълт картон за по-малко от 10' и при втория си фаул логично бе изгонен от Джонатан Мос.

В добавеното време на срещата Хари Магуайър наказа всички грешки на Манчестър Юнайтед в атака и изравни. Крис Смолинг получи разтежение, но тимът му нямаше право на смени. Точно над него мина топката, за да стигне до Магуайър, който от близо и по въздух засече топката в далечния ъгъл на Де Хеа - 2:2.

Преди мача

Срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм" предвещава сериозен сблъсък. Осмият в класирането Лестър записа 4 поредни победи преди да дойде загубата в миналия кръг с 0:3 като домакин от Кристъл Палас.

Манчестър Юнайтед пък се отърси от поражението от градския съперник на 10 декември и записа две поредни победи - над Борнемут и Уест Бромич и продължава да запазва втората си позиция с 41 точки, 14 по-малко от лидера Манчестър Сити.

Състави:

Лестър: Шмайхел, Фукс, Магуайър, Морган, Симпсън, Ндиди, Ибора, Олбрайтън, Грей, Марез, Варди

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Погба, Матич, Мата, Лингард, Лукаку, Марсиал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички