Защо Пеп Гуардиола никога няма да се завърне в Барселона


Защо Пеп Гуардиола никога няма да се завърне в Барселона
Снимка: Getty Images

5459 0

Хосеп Гуардиола преживя един от най-големите си провали като треньор.  Воденият от него Манчестър Сити претърпя драматичен обрат срещу Реал Мадрид в мач реванш на полуфинал в турнира Шампионска лига загубен с 1:3.

"Гражданите" водеха до 90-та минута, но попадения на Родриго и Карим Бензема лиши английският тим от финал в състезанието.  Журналистът Ърнест Фолч изказа интересно мнение защо 51-годишният наставник няма отново да застане начело на Барселона. Единствено с "каталуниците" той е печелил два пъти трофея. 

На пресконференцията преди мача имаше любопитен момент. Двама журналисти попитаха Пеп Гуардиола дали Ман Сити ще даде на Реал Мадрид почетен шпалир в Шампионска лига, защото "белия балет" е шампион на Ла Лига. Въпросът беше толкова налудничав, че Пеп трябваше да ги помоли да му го зададат отново.

Гуардиола е антихристът на медиите, които никога не са били в състояние да понесат как той ги унижава на терена, а също и че не мисли като тях извън него.

Испанецът е наясно, че едно от предимствата на това да бъде в Англия е, че живее далеч от преобладаващата токсична и очерняща журналистика в испанската столица. Само за да избегне тези въпроси, той няма да се върне в Барселона.

Междувременно ето какъв ужасяващ рекорд изравни Хосеп Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички