Шоу-победата на Атлетико в Германия остана в сянка заради Сити - Монако


Шоу-победата на Атлетико в Германия остана в сянка заради Сити - Монако
Снимка: Guliver/GettyImages

2674 0

Всички говорят за дербито Манчестър Сити - Монако в Шампионска лига, но не по-малко драматично беше в Германия. Там в Леверкузен Байер допусна тежко поражение с 2:4 от Атлетико Мадрид и почти сигурно се прости с шансовете си  да се класира на четвъртфинал в турнира.

В 17' гостите успяха да поведат с невероятно изпълнение на Саул, който след индивидуален пробив вкара брилянтен гол в горния десен ъгъл. Последва и втори гол, дело на Антоан Гризман и 2:0 за гостите до почивката.

Веднага след подновяването на играта Белараби отбеляза, но 10 минути по-късно Гамейро се разписа от дузпа, възстановявайки аванса от два гола на своите. Правещият доста слаб сезон Стефан Савич отново върна надеждите на "аспирините", след като си вкара автогол, но изживяващият втора младост Фернандо Торес с гол 4 минути преди края прекърши Байер.

Това беше втора победа за испанските отбори в Шампионска лига. Единственото поражение понесе Барселона, която загуби с 0:4 в Париж от ПСЖ. Севиля е четвъртият испански представител, който утре играе срещу Лестър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Леверкузен пръв стигна до по-опасно положение и още във 2' Белараби проби по крилото и центрира добре, но всички играчи на домакините се разминаха с топката.

Постепенно Атлетико изнесе играта и в 12' можеше да падне първият гол. Гризман получи топката пред наказателното поле и успя да стреля в долния ляв ъгъл, но Лено се намеси и отрази.

"Дюшекчиите" обаче стигнаха до откриващ гол, и то благодарение на страхотно попадение на Саул. В 17' той нахлу в половината на домакините, измъкна се от защитник и с брилянтен удар вкара за 0:1.

Само 9 минути по-късно гостите се добраха и до второ попадение в мрежата на Лено. Защитник на Леверкузен не успя да отиграе топката в центъра на терена, извеждайки Гамейро на върха на атаката на гостите. Той напредна и увлече двама със себе си, а в наказателното поле се завъртя и веднага намери свободния Гризман - неспасяем удар и 2:0.

В 30' Кампл можеше да изравни, но страховитият му удар беше страхотно спасен от Моя. До края на полувремето пък Гризман на два пъти беше париран от Лено, който не позволи на Атлетико да реши всичко в мача, а и в осминафинала.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

3 минути след подновяването на играта Байер върна интригата. Кампл по страхотен начин изведе Хенрикс по дясното крило, който центрира остро пред малкия пеналт. Белараби беше на точното място и с неспасяем удар намали - 1:2.

В 56' Кевин Гамейро отбеляза от дузпа и върна двата гола аванс на своите, но 2 68' гостите отново трябваше да вадят топакта от вратата си. Причината - в опита си да изчисти топката, Савич си забоде автогол.

И докато домакините правеха всичко по силите си, за да се доберат до равенство, в 86' Симе Вържалко центрира перфектно за Торес, който с глава реализира 4-и гол и до голяма степен прати Атлетико в следващата фаза на турнира.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Само преди две години двата отбора се срещнаха на същата фаза в турнира, като в първия двубой "аспирините" удариха с 1:0 своя съперник, а сблъсъкът беше решен в продължения на "Висенте Калдерон".

Въпреки неочаквано слабото представяне на домашната сцена, и двата отбора се намира в добра форма в момента и се поздравиха с две поредни победи преди днешната среща.

Другата среща тази вечер беше Манчестър Сити срещу Монако, от която може да видите подробен репортаб ТУК.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байер: Лено, Хенрикс, Топрак, Драгович, Вендел, Арангуис, Кампл, Белараби, Брандт, Хаверц, Ернандес

Атлетико: Моя, Вържалко, Савич, Хименес, Фелипе Луис, Габи, Саул, Коке, Караско, Гризман, Гамейро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички