Челси с исторически рекорд, но остана на колене след обрати и 6 гола в Шампионска лига


Челси с исторически рекорд, но остана на колене след обрати и 6 гола в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6191 0

Челси се сгромоляса в последния си двубой от груповата фаза на Шампионска лига, след като завърши наравно 3:3 със Зенит в Санкт Петербург и по този начин изпусна първото място в своята група и остава втори след Ювентус.

Тимо Вернер бе героят за своя тим до последните секунди, след като отбеляза две попадения и даде една асистенция към Ромелу Лукаку. Първото падна още във втората минута, което е рекорд за Челси - най-ранно падналият гол за отбора в турнира, подобрявайки постижението на Джон Тери срещу Шалке 04. В последните секунди обаче резервата Оздоев изравни резултата с бомбастичен изстрел, който не остави шансове на Кепа. 

Срещата бе изключително зрелищна. Атаките към двете врати не спираха да валят една след друга, а за щастие на неутралните привърженици немалко от тях се преъвърнаха в голове. Феновете станаха свидетели и на два пълни обрата, след като Челси поведе, Зенит обърна, впоследствие "сините" пак взеха преимущество, а накрая бяха изравнени (вижте развитие на мача и повече за головете по-долу в материала).

За Челси предстоят два сблъсъка у дома на "Стамфорд Бридж" от Шампионска лига. Първо там пристига Лийдс (11.12), а след това и Евертън (16.12). За Зенит пък предстои дерби с Динамо Москва (12.12), след което зимна пауза, а следващият двубой за отбора ще е в края на февруари.

СЪСТАВИ

Зенит: Кержаков, Сантос, Бариос, Ловрен, Азмун, Вендел, Малком, Клаудиньо, Кузяев, Караваев, Ракитский 

Челси: Арисабалага, Джеймс, Кристенсен, Аспиликуета, Сар, Хъдсън-Одой, Саул, Баркли, Маунт, Вернер, Лукаку

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута гостите поведоха в резултата чрез Тимо Вернер - след центриране от корнер Кристенсен отклони топката с глава и германецът сложи крак на нейния път за 1:0!

В 26-ата минута руснаците стигнаха до най-чистото си положение в срещата. Малком бе изведен по великолепен начин и остана очи в очи с Кепа, като имаше достатъчно време, за да реши как да го преодолее, но в крайна сметка среля в тялото на излезлия, за да скъси ъгъла страж. 

Това бе върхът на надмощието за Зенит, което се наблюдаваше в последните минути. Руснаците заиграха по много добър начин, но се отчетоха с няколко сериозни пропуска.

В 34-ата минута Челси създаде първата 100%-ова възможност за попадение след гола. Невероятен пас в наказателното поле, където Маунт стреля от въздуха, но Кержаков бе на място и спаси от непосредствена дистанция.

38' - 1:1! Резултатът заслужено бе изравнен! Сантос центрира великолепно и матира отбраната на гостите, а там от втора позиция излезе Клаудиньо и от границата на вратарското поле засече с глава топка и не остави никакви шансове на Кепа!

42' - 2:1! Азмун бе изведен с подаване зад отбраната на Челси, която бе почти на централната линия. Той демонстрира отлична скорост и се озова срещу Кепа, като направи лъжливо движение и надбяга стража, за да вкара след това на празна врата.

Секунди след това Азмун отново бе изведен сам срещу Кепа, но вратарят спаси с една ръка по превъзходен начин!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

62' - 2:2! Втората част почна на много високи обороти, а гостите вдигнаха оборотите. Това доведе до изравнителния гол. Вернер направи впечатляващо двойно подаване с Баркли и се озова в наказателното поле срещу вратаря. Германският национал комбинира вляво от себе си с Лукаку, който вкара на празна врата.

В 71-ата минута Азмур засече по отличен начин с глава в наказателното поле прецизно центриране на свой съотборник. Там обаче Кепа показа изумителен рефлекс и спаси по невероятен начин вратата си.

85' - 2:3! Вернер получи в наказателното поле и без да се бави стреля силно по диагонала, за да оформи още един пълен обрат в срещата.

90+4' - 3:3! Оздоев вкара по невероятен начин от средна дистанция и остави Кепа безпомощен, за да изравни.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Носителят на трофея от миналата кампания Челси излиза в последния си двубой от груповата фаза. Към момента "сините" са лидери с 12 точки, но толкова има и вторият Ювентус, който обаче е с по-лоша голова разлика. Всеки резултат, различен от успех за Томас Тухел, поставя под сериозен риск лидерската позиция и съответно по-лесния поне на хартия опонент за осминафиналите.

Руският Зенит няма да играе за нищо, освен за честта си, а и да не забравяме, разбира се, финансовата гледна точка, тъй като приходите в Шампионска лига са много, много сериозни. Тимът има 4 точки и е на 3-та позиция, като е с 3 пункта повече от последния Малмьо. Шведите обаче са с по-лоши показатели в директните сблъсъци и дори при чудо и победа над Ювентус, нямат и математически шансове за класиране.

Европейският клубен шампион ще трябва да се справя без няколко ключови играчи. В полузащитата Жоржиньо, Канте и Ковачич са с контузии, в отбрана Чалоба и Чилуел няма да могат да вземат участие, също поради травми, докато Кай Хаверц е под въпрос за срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички