И пак Роналдо! Юнайтед някак победи Виляреал и се класира за 1/8-финалите в Шампионска лига


И пак Роналдо! Юнайтед някак победи Виляреал и се класира за 1/8-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7990 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед записа безценна победа в Шампионска лига срещу Виляреал. Отново Кристиано Роналдо бе героят за своя тим при успеха с 2:0, като реализира първото попадение в срещата, дошло след първата по-сериозна грешка на опонента. Вторият гол бе дебютен за дошлия през лятото Джейдън Санчо, който също се разписа по красив начин.

С успеха "червените дяволи" затвърдиха първата си позиция и вече имат 10 точки. "Жълтата подводница" остава на втора позиция с 3 пункта по-малко, а трети е Аталанта с 5 точки, но и предстоящ двубой срещу Йънг Бойс, след който може да излезе втори.

Това е едва втори двубой между тези съперници от общо 7 мача, който не завършва с равенство (предишният такъв бе при последната им среща).

Така се наруши и тенденцията Юнайтед да получава попадения при гостуванията си в Шампионска лига ("дяволите" допускаха поне два гола във всяка от последните си 4 визита в състезанието).

Роналдо пък продължава чудовищната си форма в любимия си турнир и вече има 6 гола в 5 двубоя. Той се разписа по красив начин, след като прехвърли излезлия напред Рули.

За Юнайтед предстоят два тежки мача в английската Висша лига - гостуване на лидера Челси (28.11), а след това и домакинство срещу Арсенал (02.12). Виляреал пък посреща у дома Барселона (27.11), а дни след това гостува на Виктория за Купата на Краля.

Стартови състави:

Виляреал: Рули, Албиол, Торес, Парехо, Капу, Фойт, Еступинян, Тригерос, Груневелд, Пино, Гомес

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телес, Линдельоф, Магуайър, Бисака, Фред, Мактоминей, Санчо, Ван де Беек, Марсиал, Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на мача бе забавено с няколко минути, тъй като имаше проблеми с комуникационните средства на съдийския екип (и най-вече на главния рефер Феликс Брих).

В 5-ата минута се стигна до първия точен изстрел в срещата, след като Гомес получи достатъчно време, че да си нагласи топката на левия крак в наказателното поле и да шутира, но там Де Хеа се намеси добре и изби.

До средата на полувремето се затвърди следното - "жълтата подводница" владееше топката почти през цялото време от двубоя, а гостите по-рядко играеха с нея. В началото те не притискаха опонента си, но постепенно пресата им стана все по-дълбока и интензивна. Въпреки контрола над топката Виляреал все пак не съумя да създаде 100%-ово голово положение.

В 27-ата минута домакините създадоха отличен шанс за гол. След пробив почти до аутлинията топката бе върната до Тригерос, който стреля в далечния ъгъл от наказателното поле, но там Де Хеа се намеси добре и спаси.

3 минути по-късно и Юнайтед стигна до своя първи точен удар в срещата. Телеш добре центрира отдалеч и успя да намери Кристиано Роналдо, който се извиси впечатляващо във въздуха. Все пак не бе толкова близо до вратата и не успя да придаде сила в изстрела си с глава и топката стана лесна за вратаря.

В 34-ата минута Юнайтед получи правото да изпълни пряк свободен удар на отлична позиция. С това се нае, разбира се, Роналдо. Ударът на португалеца обаче отиде право в стената.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

10-ина минути след началото на втората част Виляреал стигна до най-чистото си положение в срещата. Тригерос получи топката на отлична позиция в наказателното поле и стреля никак не лошо, но там Де Хеа демонстрира фамозен рефлекс, за да избие топката в ъглов удар.

В 71-ата минута и Юнайтед създаде 100%-ово голово положение. Джейдън Санчо бе изведен в наказателното поле, мина покрай противникови футболисти и се озова срещу Рули, но вратарят на домакините майсторски спаси с крак последвалия изстрел.

78' - 0:1! Първата груба грешка на домакините бе наказана! Рули не подаде прецизно към съотборник, там Фред допринесе топката да бъде отнета и тя попадна в краката на Роналдо, който без да се бави прехвърли по красив начин излезлия напред вратар.

В 84-ата минута Фойт върна слабо към Рули и Роналдо стигна до топката, след което се опита да прехвърли отново стража, но този път ударът му от доста по-неудобна позиция излезе в аут.

Секунди по-късно Рашфорд получи и след финтове на място изненадващо стреля, но стражът на Виляреал се справи, избивайки в ъглов удар.

90' - 0:2! Джейдън Санчо вкара първото си попадение за отбора. Страхотна контраатака, която завърши с подаване с едно докосване на Фернандеш към Санчо. Англичанинът завърши в наказателното поле с мощен изстрел, при който топката срещна напречната греда и влезе в мрежата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата тима са на първите две места с по 7 точки, като Аталанта е трети с 5, но има на хартия "сигурен" за спечелване мач срещу Йънг Бойс. "Червените дяволи" са с по-добра голова разлика от Виляреал заради пълния обрат преди няколко седмици. Те ще бъдат с по-добра такава и срещу Аталанта, ако се стигне до това да са с равни точки, след като записаха победа и равенство срещу италианците.

Споменатият успех на Юнайтед над този опонент бе първият мач, завършил с резултат, различен от равенство между тези два тима (общо 6 мача). Освен това Виляреал никога не е вкарвал гол през първото полувреме срещу манчестърци в Шампионска лига.

Сътресенията в Юнайтед и кошмарната загуба от Уотфорд с 1:4 доведоха до уволнението на Оле Гунар Солскяер, чието място поне към момента се заема от Майкъл Карик. Това бе трето поражение с поне 2 гола разлика в последните 5 мача.

"Червените дяволи" трябват да внимават, тъй като допускат поне 2 попадения във всяко от последните си четири гостувания в Шампионска лига (1 равенство и 3 загуби). Те ще разчитат отново на своята голяма звезда Кристиано Роналдо, който им донесе успеха в последните секунди при миналата среща с испанците.

Всъщност, португалецът до голяма степен е осигурил първото място на тима си, след като се е разписвал във всеки мач до момента в групите (5 гола в 4 мача), а в последните три двубоя от турнира именно той вкарва последните голове (осигурявайки много важни резултати - 2 победи и 1 равенство).

Можем да очакваме голове в края и поради друга причина, а не само показателите на Роналдо в заключителните минути. Оказва се, че Виляреал е допускал поне едно попадение след 80-ата минута във всеки от мачовете си в Шампионска лига през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички