Две дузпи стигнаха на Ювентус за победа над Валенсия, Роналдо с червен картон на "Местая" (ВИДЕО)


Две дузпи стигнаха на Ювентус за победа над Валенсия, Роналдо с червен картон на "Местая" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5943 0

Отборът на Ювентус постигна първа победа за сезона и в турнира Шампионска лига. Италианският шампион се наложи като гост над Валенсия с 2:0, като и двете попадения паднаха от дузпа.

Миралем Пянич се възползва от създалите се възможности пред него, след като главният съдия Феликс Брих отсъди две дузпи за "бианконерите".

Това обаче бе далеч от най-любопитния момент в срещата. 30' след старта на срещата, суперзвездата на тима Кристиано Роналдо бе изгонен с директен червен картон. Португалецът стигна до единоборство в наказателното поле с Мурило, като бранителят на "прилепите" падна прекалено леко. Поради тази причина Роналдо поиска да изправи съперника си, за да покаже, че той симулира. Вместо това обаче Кристиано видя червения цвят на картона при резултат 0:0 и облян в сълзи напусна "Местая".

Първата добра възможност в мача бе за гостите от Ювентус. В 11' Алекс Сандро направи пробив по левия фланг и центрира към далечната греда, където беше Кристиано Роналдо. Португалецът опита да стреля, но ударът му се озова на крака на Марио Манджукич. Хърватинът също опита да обстрелва вратата на Нето, но кълбото премина над вратата.

В 30' се случи един от най-любопитните моменти в срещата. При атака от ляво се стигна до сблъсък между Кристиано Роналдо и Мурило, при който играчът на Валенсия се строполи на земята. Португалецът веднага посегна, за да изправи съперника, след което се заформи кратко сдърпване между играчи на двата тима. В крайна сметка Феликс Брих се посъветва с помощник съдията до аутлинията, след което показа директен червен картон на суперзвездата на модерния футбол.

2' преди почивката гостите създадоха поредно чисто положение, при което капитанът на домакините Парехо фаулира Кансело в наказателното поле и последва сигнал за дузпа. Миралем Пянич застана зад топката и хладнокръвно откри резултата - 0:1.

Веднага след почивката се стигна до нова дузпа. Мурило фаулира Бонучи при центриране от корнер и Феликс Брих посочи отново бялата точка. Действието от по-рано в мача се повтори - Пянич застана зад топката и наказа Нето - 0:2.

В добавеното време на срещата Брих даде трета дузпа в мача, след като Ругани с лакът попречи на съперника да играе с глава и последва сигнал за наказателен удар. Парехо застана зад топката, но Шчезни спаси, след което дойде и последният съдийски сигнал.

СЪСТАВИ:

Валенсия: Нето, Весо, Габриел, Мурило, Гая, Гедес, Вас, Парехо, Солер, Родриго, Батшуай

Ювентус: Шчезни, Алекс Сандро, Киелини, Бонучи, Кансело, Кедира, Пянич, Матюиди, Бернардески, Манджукич, Роналдо

Преди мача

Италианският шампион Ювентус се превърна в един от основните фаворити в Шампионска лига. Това се случи, след като "старата госпожа" направи истински трансферен удар през лятото и привлече 5-кратният шампион в турнира и победител в последните три издания на надпреварата Кристиано Роналдо.

Не веднъж и два пъти португалецът е признавал, че турнирът на богатите му е любимата надпревара и това си личи в статистиката и рекордите, които той е поставил по терените в Европа. В първите три мача от Серия А Роналдо не успя да намери път към противниковата врата, но за сметка на това през уикенда заби два гола във вратата на Сасуоло за победата с 2:1.

От другата страна е домакинът Валенсия, който се завръща в надпреварата, от която има добри спомени, но в края на миналия и началото на този век. Финалистът от сезон 1999/2000 и 2000/2001 не започна сезона в Испания по най-добрия начин и след четири изиграни кръга има едва три точки на сметката си и нито една победа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички