Валенсия надви Манчестър Юнайтед у дома и ще играе в Европа и напролет (ВИДЕО)


Валенсия надви Манчестър Юнайтед у дома и ще играе в Европа и напролет (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3890 0

Отборът на Валенсия си заслужи участието в европейските клубни турнири и напролет. Испанците победиха на своя "Местая" с 2:1 Манчестър Юнайтед и си подпечатаха билетите за Лига Европа. "Червените дяволи" пък ще продължат към 1/8-финалите на Шампионска лига.

През цялата среща не личеше голямо желание в играчите на Жозе Моуриньо и това се отрази на резултата още в 17'. Солер даде преднина на своя тим, а в началото на втората част Джоунс си вкара автогол и удвои аванса на "прилепите". В заключителните минути Рашфорд се разписа, но това се оказа недостатъчно за Юнайтед.

Съдия на срещата пък бе Георги Кабаков. Сънародникът ни дебютира в най-комерсиалния футболен турнир, като направи една сериозна грешка. Това бе в средата на втората част, когато Антонио Валенсия влезе грубо в краката на съперник, но вместо да получи червен картон, той бе предупреден само устно от Кабаков.

Срещата на "Местая" започна равностойно, като в първите 10 минути опасности пред двете врати липсваха. В 17' домакините поведоха в резултата след добра атака от дясно. Мина напредна и центрира, но играч в червено изчисти с глава. Топката обаче попадна на крака на Солер, който с удар по диагонала матира Ромеро - 1:0.

В 27' Манчестър Юнайтед бе близко до изравняването. След изпълнен тъч към Пол Погба защитата на домакините не успя да изчисти добре и топката падна на крака на Хуан Мата. Испанецът нанесе мощен удар, който обаче срещна тялото на играч в бяло и излезе в корнер.

Втората част започна по най-добрия начин за домакините, които бързо стигнаха до втори гол. След бърза атака през центъра се стигна до неразбирателство между Фил Джоунс и Ромеро, като в крайна сметка бранителят си отбеляза автогол.

В средата на втората част Георги Кабаков пожали капитана на Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия. Крайният защитник направи груб шпагат в краката на Латор, след като не уцели топката, но българският съдия дори не показа жълт картон на Валенсия.

3' преди края на срещата гостите се върнаха с гол на Маркъс Рашфорд. След дълго разиграване пред и в наказателното поле на Валенсия, Йънг центрира и Рашофрд бе оставен непокрит, като с глава матира Доменек - 2:1.

Преди мача

Английският Манчестър Юнайтед си осигури участие сред най-добрите 16 в турнира на богатите. Това се случи в миналия кръг, когато "червените дяволи" спечелиха с гол дълбоко в добавеното време на Маруан Фелайни срещу Йънг Бойс.

Към момента играчите на Жозе Моуриньо са недостижими на втората позиция. Те обаче могат да се борят за първата позиция, което включва победа в Испания днес и грешка на Ювентус при гостуването на Йънг Бойс. Испанците пък са сигурни участници в Лига Европа напролет и не се борят за нищо в срещата.

СЪСТАВИТЕ:

Валенсия: Доменек, Лато, Диахаби, Весо, Пичини, Парехо, Кондогбиа, Черишев, Солер, Мина, Батшуай

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Баи, Джоунс, Валенсия, Рохо, Погба, Фелайни, Перейра, Фред, Мата, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички