Лайпциг взе минимална преднина срещу Тотнъм въпреки многото възможности за гол


Лайпциг взе минимална преднина срещу Тотнъм въпреки многото възможности за гол
Снимка: Getty Images/Guliver

14296 0

РБ Лайпциг успя да победи Тотнъм с 1:0 като гост в първи осминафинален двубой от Шампионска лига между двата отбора. Двата тима загърбиха тактиката още от първите минути, като се впуснаха в атаки - това особено важеше за германците. След първия мач хората на Нагелсман ще имат преднина, но сблъсъкът остава нерешен. Втората среща ще се проведе на 10-и март от 22:00 часа българско време.

Въпреки вихреното темпо през цялото първо полувреме така и не се стигна до гол през частта, като двамата вратари бяха на великолепно ниво, което задържаха през целия мач. За да се стигне до попадение, трябваше да бъде отсъдена дузпа, която бе реализирана от голмайстора на "червените бикове" - Тимо Вернер. Зрителите на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" не станаха свидетели на повече голове до края и така развръзката остана за ревашна в Германия.

СЪСТАВИ:

ТОТНЪМ: Лорис, Алдервейрелд, Санчес, Уинкс, Ло Селсо, Али, Бергвайн, Орие, Моура, Фернандес, Дейвис

РБ Лайпциг: Гулаши, Анхелиньо, Сабитцер, Вернер, Клощерман, Нкуку, Шик, Мукиеле, Халстенберг, Ампаду, Лаймер

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ТОТНЪМ - РБ ЛАЙПЦИГ

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само две минути след началото на частта Серж Орие отправи опасно центриране към Моура, който пропусна топката, а тя можеше да изненада неприятно Гулаши, но той реагира светкавично и се справи. Лайпциг имаше шанс за отговор след пряк свободен удар от добра позиция, но Нкуку стреля неточно.

В 56-ата минута Дейвис закъсня със своята реакция и фаулира играч на гостите в наказателното поле. Зад топката застана Тимо Вернер, който не сбърка от бялата точка, за да даде преднина на своя тим - 0:1!

62' - мълниеносна контраатака на Лайпциг остави числено предимство за играчите на тима в противниковото наказателно поле, Вернер пропусна гениално топката, тя достигна до Патрик Шик, който от зоната на дузпата с достатъчно време за подготовка отправи удар, който позволи на Лорис да спаси поредното чисто положение пред вратата му. Огромен пропуск!

В 73-ата минута Ло Селсо отправи перфектен изстрел от пряк свободен удар, но Гулаши направи феноменално спасяване, а след помощ и от страничния стълб топката излезе в корнер. Последваха още 2 изпълнения от пряк свободни - на Ло Селсо отново и на Ламела, но отново не бе преодолян стража.

Лукас Моура можеше да изравни в резултата в 86-ата минута, след като центриране на негов съотборник стигна да бразилеца, но той не съумя да насочи топката с глава от близка дистанция, изпращайки я високо над вратата. Въпреки 5-минутното продължение на срещата, Тотнъм така и не успя да създаде чисто голово положение, с което да затрудни Гулаши, и следователно загуби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Лайпциг започнаха ударно двубоя. Първият удар в мача бе само след няколко секунди, а малко по-късно - във 2-рата минута, от малък ъгъл играч на домакините стреля, а Лорис отрази удара в страничния стълб. Секунди по-късно и Вернер имаше шанс, но бе маркирана засада. Какво начало!

Тотнъм отговори подобаващо в 8-ата минута. Страхотен извеждащ пас на Ло Селсо към Бергвайн, който овладя топката и стреля от наказателното поле към далечния ъгъл, но Гулаши демонстрира добра реакция и отрази удара. Играч на "шпорите" имаше шанс за добавка, но топката му дойде неудобна и стреля неточно.

В 17-ата минута Патрик Шик можеше да открие резултата след добър изстрел с глава след подаване от ъглов удар, но опитът му мина на сантиметри от страничния стълб. В следващите 10-ина минути темпото на двубоя спадна и разиграванията и на двата тима започнаха да са по-продължителни.

36-а минута - нов великолепен шанс за Лайпциг, след като Вернер бе оставен непокрит срещу Лорис леко встрани от вратата, но не успя да преодолее френския страж, като стреля право в него. Две минути по-късно "шпорите" също имаха шанс, но Деле Али остана под топката непосредствено пред противниковата врата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Шпорите" подобриха представянето си в последно време, като са записали 4 победи от 5 срещи, включително успех над шампиона на Англия Манчестър Сити. Жозе Моуриньо обаче няма да може да разчита на най-добрия си нападател в лицето на Хари Кейн, който е дългосрочно контузен, както и на Хюн Мин Сон. Феновете на тима жадуват за ново вълнуващо представяне в турнира, но срещу тях се изправя коравият тим на РБ Лайпциг.

Немците се радват на страхотен сезон до този момент, като немалко време бяха дори на върха в Бундеслигата. Колеблив период от няколко мача обаче позволи на хегемона Байерн Мюнхен да стъпи на върха и да измести "червените бикове". В Шампионска лига обаче РБ Лайпциг си спечели групата - постижение, с което днешния съперник на отбора не може да се похвали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички