Барселона страда в Прага, но триумфира и оглави групата си


Барселона страда в Прага, но триумфира и оглави групата си
Снимка: Getty Images/Guliver

5412 0

Барселона постигна трудна, но сладка победа в гостуването си на Славия (Прага) в трети кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците надделяха над коравите чехи с 2:1 благодарение на голове на Меси (4') и автогол на Олайинка (57'). Попадението за Славия беше дело на Ян Боржил (50'). 

С тази победа Барселона оглави групата си, след като досегашният лидер - Борусия (Дортмунд), загуби от Интер с 0:2. Славия остава на последното място със само 1 спечелена точка, но с играта си тази вечер доказа, че има място в тази фаза на турнира. Същевременно, играта на гостите беше изпълнена с грешки и със сигурност ще спечели доста критики.

Суарес отправи хубав изстрел от чудесна позиция, но вратарят на Славия се отчете с уверена намеса. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Барселона откри доста рано резултата в Прага, след като се възползва от колебливите действия на защитник в бяло-червено. В 4' Лионел Меси пресече негов пас, комбинира с Артур, който му върна подаването и аржентинецът стреля точно във вратата на Коларж.

В 20' Славия стигна до много добра ситуация след чудесна атака. Да я завърши пробва Ярослав Зелени, но ударът му бе посрещнат с крак от зоркия Марк-Андре тер Щеген и избит.

В 28' Меси изпълни пряк свободен удар след нарушение на Олайинка, но Лангле отигра много слабо центрирането му. Минута по-късно Суарес се озова в много добра позиция, след като овладя прецизен пас в наказателното поле. Изстрелът на нападателя обаче мина далеч встрани. В 32' Славия стигна до ситуация, след като Масопуст стреля ниско влевия ъгъл, но Тер Щеген беше нащрек и улови топката.

Първи жълт картон в мача в 35' - Жорди Алба се поддаде на нервите и изблъска съперник. Реферът на двубоя - Боби Мадън, му отправи официално предупреждение. Минута по-късно Славия проведе скоростна атака, завършила с удар на Масопуст към Тер Щеген, който германецът отрази. Секунди след това вратарят отново се намеси решително, разтягайки се след изстрел на Олайинка. В 40' Барселона притесни защитата на чехите, но, след разиграване между Меси, Суарес, Гризман и Де Йонг, ударът на холандския халф бе отразен от Коларж. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 5 минути бяха достатъчни на Славия, за да изравни резултата след подновяването на играта. Лукаш Масопуст бе изведен чудесно зад гърба на защитата. Той подаде към нахлулия от втора позиция Ян Боржил, който от границата на наказателното поле не остави шансове на Тер Щеген - 1:1.

Седем минути по-късно каталунците си върнаха преимуществото в резултата, след като Луис Суарес се пребори от невъзможна позиция да стреля и промуши топката в ъгъла на Коларж. Ситуацията дойде, след като Меси го намери сам до гредата след изпълнение на свободен удар.

В 68' Меси комбинира с Алба, напредна отляво и шутира, но стражът на чехите спаси удара му. В следващата минута капитанът на Барселона изведе Суарес зад гърба на отбраната, но нападателят пропусна от по-добра позиция в сравнение с тази, в която падна вторият гол за гостите. В същата минута мачът приключи за Антоан Гризман, чието място на терена зае Усман Дембеле.

Неочакван епизод видяха феновете в 75-ата минута на мача. Лионел меси беше в чудесна позиция за изстрел, но не успя да насочи топката по най-добрия начин и шансът се размина. Две смени за Барселона след 78-ата минута - Бускетс отстъпи мястото си на Артуро Видал, а в 85' Ракитич замени Артур. В 83' Суарес отправи хубав изстрел от чудесна позиция, но вратарят на Славия се отчете с уверена намеса. Заключителните минути бяха белязани от мощна преса на Славия (Прага), но Барселона оцеля. В последната минута на редовното време Колар отрази коварен изстрел на Меси.

Стартови състави:

СЛАВИЯ: Коларж, Ховорка, Цоуфал, Станчу, Олайинка, Зелени, Кудела, Боржил, Соучек, Шевчик, Масопуст

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Бускетс, Артур, Суарес, Меси, Лангле, Гризман, Алба, Де Йонг

ПРЕДИ МАЧА

В последния кръг на чешкото първенство Славия победи Пржибрам с 3:1 и е лидер в шампионата, водейки с 6 точки на Виктория (Пилзен). Интересен факт е, че двата тима не са играли помежду си в евротурнирите досега.

В този мач, заради контузии, Барселона ще бъде без Серхи Роберто и Самуел Юмтити, но не се очаква това да повлияе кой знае колко на изхода от срещата. В групата испанците са на второ място, имайки същия брой точки като лидера - Борусия (Дортмунд). Славия е трети с 1 точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички