Реал Мадрид отново загуби от Шахтьор (Донецк) в Шампионска лига, класирането за елиминациите сериозно под въпрос


Реал Мадрид отново загуби от Шахтьор (Донецк) в Шампионска лига, класирането за елиминациите сериозно под въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

8106 0

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид се сгромоляса отново. "Кралския клуб" загуби с 0:2 като гост на Шахтьор (Донецк) в мач от груповата фаза на Шампионска лига, като това е второ поражение от този съперник през кампанията за Зинедин Зидан и футболистите му. Това може да коства скъпо на "белия балет", който ще стиска палци за Интер по-късно (вижте по-долу защо).

Реал владееше топката в по-голяма част от времето, а след първото полувреме определено може да съжалява, че не водеше в резултата след няколко пропиляни добри ситуации, както и греда на Асенсио. А през второто полувреме всичко се преобърна. Шахтьор реализира два от първите си три страхотни шанса в двубоя чрез Дентиньо и Соломон, а Реал така и не съумя да отбележи до края на двубоя.

След този резултат ситуацията в двубоя става изключително любопитна. Борусия е първи с 8 точки, а втори и трети са съответно Шахтьор и Реал с по 7 точки, като украинците имат по-добри показатели в директните двубои и затова са с предимство. Четвърти е Интер с 2 точки. Това значи, че при хипотетични две поражения за "нерадзурите" до края (от Борусия и от Шахтьор), то Реал отпада на 100%.

СЪСТАВИ

Шахтьор (Донецк): Трубин, Додо, Степаненко, Тайсън, Мораес, Марлос, Тете, Коваленко, Матвийенко, Витао, Бондар

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Варан, Начо, Менди, Модрич, Кроос, Йодегаар, Асенсио, Родриго, Бензема

Къде да гледаме двубоя Шахтьор (Донецк) - Реал Мадрид в Шампионска лига?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута Шахтьор (Донецк) стигна до най-чистото си положение в двубоя. Звездата на тима Тайсън преодоля първо Васкес, а след това и Варан, за да излезе срещу Тибо Куртоа и да стреля. Ударът му обаче бе отразен от белгийския страж.

57' - 1:0! Груба грешка в отбраната на Реал Мадрид доведе до гол на домакините. Менди изчисти лошо, а след това Варан и Васкес не се ориентираха и оставиха топката помежду им, а от това се възползва Дентиньо, който влезе на скорост и стреля директно от непосредствена дистанция и не сбърка.

10-ина минути по-късно отбраната на Реал Мадрид отляво отново се пропука, което осигури шанс за Коваленко да стреля от зоната на бялата точка за изпълнение на дузпа. Неговият удар обаче бе блокиран от Варан, което се оказа решаващо. 

83' - 2:0! Реал атакуваше все по-устремено в търсенето на изравнителния гол, което освободи повече пространства в защитата на отбора. На контраатака за домакините Соломон се оказа в перфектна позиция и стреля в близкия ъгъл, като не остави шансове на Куртоа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Само няколко минути, след като двубоят бе започнал, Реал Мадрид имаше страхотен шанс да поведе в резултата. Бензема добре залъга по крилото и подаде към Асенсио в наказателното поле. Испанецът стреля отблизо, но ударът му се отби в страничния стълб. 

Малко след това тимът имаше втори добър шанс, след като Лука Модрич изведе брилянтно Бензема зад защитата. Нападателят обаче реши да стреля моментално извън наказателното поле, като изстрелът му попадна право в стража на домакините, който изби.

В 30-ата минута отново Асенсио имаше добър шанс да отбележи. Йодегаар му подаде в наказателното поле, като леко встрани от вратата той все пак намери начин да стреля с по-силния си ляв крака, но Трубин се намеси добре и изби в ъглов удар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал подобри позицията си в групата след две поредни победи над считания (предварително) за основен конкурент и най-сериозен съперник в групата - Интер. Така провалите в първите две срещи вероятно няма да се окажат фатални и няма да доведат до срамно отпадане. 

Все пак Зинедин Зидан и футболистите му нямат право да подценят днешното гостуване, защото именно Шахтьор (Донецк) нанесе единственото поражение на Реал в тази кампания в Европа, като го стори без голяма част от своите титуляри.

Победа за "кралския клуб" днес ще му гарантира на 100% преминаване към осминафиналите, а същевременно ще значи и че Шахтьор няма да има шансове за следващия етап и ще се надява на 3-ото място, което ще го класира за 1/16-финалите в Лига Европа.

Подреждането в групата преди двубоите е следното: Първи е Борусия (Мьонхенгладбах) с 8 точки, втори е Реал Мадрид със 7, трети - Шахтьор (Донецк) с 4 и последен - Интер с 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички