Всемогъщ Реал Мадрид начело с Винисиус препарира Шахтьор


Всемогъщ Реал Мадрид начело с Винисиус препарира Шахтьор
Снимка: Getty Images

4501 0

Реал Мадрид разгроми Шахтьор Донецк с 5:0 в мач от група D от Шампионска лига. Резултатът беше открит в 38-ата минута, когато капитанът на Шахтьор Кривцов си вкара автогол. Последва силно начало на второто полувреме за Реал, като в рамките на шест минути Винисиус вкара две попадения, като не остави шансове на защитата на Шахтьор.

В 64-ата минута падне и четвъртият гол в мача, като Винисиус този път се оказа в ролята на асистент и подаде за попадението на съотборника си Родриго. В самия край на двубоя Карим Бензема също се разписа и оформи крайното 5:0

Резултатите от всички мачове от деня може да видите в този материал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Многоходова акция в четвъртата минута завърши с удар на Бензема, който мина покрай гредата. Последва изстрела на Тони Кроос право в ръцете на Анатолий Трубин. Гостите продължиха да натискат, като в 7-ата минута Винисиус затрудни вратаря Трубин, който изби топката.

В следващите минути "белите" продължиха да доминират на терена и да владеят топката през по-голямата част от времето. В 15-ата минута Соломон опита да стигне до изчистена далеч напред топка, но Куртоа излезе навреме и пресече подаването.

В 19-ата минута Каземиро отправи удар, който рикошира в защитник на Шахтьор. В 24-ата украинците имаха добра възможност, като Менди изби топката и по този начин тя не стигна до Додо.

Бензема опита нов изстрел в 33-ата минута, но той мина прекалено високо. Шахтьор опита контраатака чрез Соломон, но без успех. В 37-ата минута Бензема опита центриране в наказателното поле и защитата на Шахтьор се справи.

38' - 0:1! При центриране отдясно към Бензема защитникът на Шахтьор Кривцов засече топката и я прати в собствената си врата.

Реал продължи да натиска и Бензема от воля отправи много тежък удар, като Трубин изчисти в корнер. Родриго също опита късмета си с удар в края на първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Марлос и Маркос Антонио влязоха за Шахтьор на местата на Соломон и Тете. В 47-ата минута Каземиро получи травма след сблъсък с Антонио, при което последният получи жълт картон.

50' - 0:2! Брилянтен пас на Лука Модрич изведе Винисиус напред и за бразилеца най-лесното беше да покачи резултата на 2:0!

В 55-ата минута Шахтьор опита атака чрез солова акция на Фернандо. Завършващият удар на бразилеца беше крайно разочароващ.

56' - 0:3! Винисиус получи топката на левия фланг, финтира покрай Додо, а след това и покрай Кривцов и вкара второто си попадение в мача, за да направи резултата 3:0 в полза на Реал Мадрид!

В 59-ата минута Шахтьор достигна до корнер, като след центрирането Алан Патрик опита изстрел от воле. Топката рикошира в защитник на Реал, но след втория ъглов удар не се стигна до нищо опасно.

64' - 0:4! Нова солова акция на Винисиус изненада защитата на Шахтьор. Бразилецът попаде на съотборника си Родриго, който се разписа.

В 66-ата минута Модрич изведе отново Винисиус, като Винисиус не успя да прехвърли вратаря Анатолий Трубин. Шахтьор отговори с контраатака, като Тибо Куртоа направи две поредни спасявания след удари на Фернандо и Марлос.

Натискът на Реал обаче продължи и в 70-ата минута Бензема отправи нов изстрел, който беше спасен от Трубин. В 83-ата минута Винисиус подаде към Бензема и не се стигна до ново попадение.

90+2' - 0:5! Асенсио подаде към Бензема, който не се поколеба да вкара и да направи разгрома пълен.

СЪСТАВИ

Шахтьор: Трубин, Додо, Кривцов, Марлон, Майкон, Тете, Соломон, Алан Патрик, Исмаили, Педриньо, Фернандо

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Кроос, Бензема, Модрич, Каземиро, Васкес, Винисиус, Родриго, Менди

ПРЕДИ МАЧА

Карло Анчелоти има сериозни кадрови проблеми, като извън групата за срещата останаха Еден Азар и Гарет Бейл. Освен тях контузии отново мъчат десния бек Дани Карвахал, а отсъстващи са още Иско, Дани Себайос и Лука Йович.

Големият проблем за Роберто де Дзерби е отсъствитето и на двамата централни нападатели - Ласина Траоре и Жуниор Мораес получиха контузии в коляното, поради което няма да са на линия. Опитният Йевхен Коноплянка и Микола Матвиенко също не са на разположение. Под въпрос е Дентиньо.

Шахтьор има само седем победи от 27 двубоя срещу испански отбори. Украинците успяха да изненадат Реал Мадрид в груповата фаза през изминалия сезон, но в последните си 21 мача в Шампионска лига имат само 4 успеха.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички