Сензационно! Шериф "застреля" Реал Мадрид в Шампионска лига


Сензационно! Шериф "застреля" Реал Мадрид в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7309 0

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид записа шокираща издънка във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. "Кралския клуб" допусна поражение с 1:2 от молдовския шампион Шериф Тираспол.

Домакините изпуснаха твърде много положения и не успяха да се възползват от смазващото си предимство над опонента. Гостите от Шериф пък затвърдиха феноменалната си форма от 16 поредни мача без загуба (3 равенства и 13 победи).

Статистиката бе плашеща в полза на Реал - 67% притежание на топката, 31 опита за гол (срещу 4 за опонента), 12 точни удара (срещу 3 за съперника) и 13 корнера срещу... 0 за Шериф.

Резултатът бе изненадващо открит в 25-ата минута, когато Кристиано технично подаде към Якшибаев, който с глава се разписа. Реал възстанови паритета чрез Карим Бензема от дузпа в 66-ата минута. А в последните секунди от срещата шокът бе пълен за домакините, след като Себастиен Тил отправи отличен удар в горния ляв ъгъл на Куртоа и го остави безпомощен.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Гутиерес, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Валверде, Камавинга, Азар, Винисиус, Бензема

Шериф Тираспол: Атанасиадис, Костанца, Арболеда, Дуланто, Кристиано, Коловос, Адо, Тил, Траоре, Яхшибаев, Кастанеда

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 18-ата минута се стигна до първата по-сериозна опасност в мача. Карим Бензема се нае с изпълнението на пряк свободен удар от границата на наказателното поле и стреля по отличен начин, но Атанасиадис се отличи със страхотна намеса и спаси отбора си.

Реал тотално контролираше топката и събитията на терена, като към 23-ата минута притежанието на топката бе 70% в тяхна полза и имаха 4 опита за гол в сравнение с 0 за съперника има.

25' - 0:1! Шокиращ развой на срещата! Кристиано показа техника и феноменално центриране в наказателното поле, където намери Якшибаев, който се разписа с глава.

В 36-ата минута Еден Азар можеше да изравни резултата. Белгиецът стигна до подаване в наказателното поле и произведе страхотен изстрел, но отново стражът на гостите Алтанасиадис се намеси решаващо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 60-ата минута се стигна до най-дискусионната ситуация в срещата до момента. Винисиус Жуниор падна в наказателното поле, но ситуацията бе подмината от главния съдия. Първоначално сякаш ВАР сигнализира, че няма нищо нередно, но впоследствие все пак реферът отиде да разгледа ситуацията и в крайна сметка отсъди дузпа.

65' - 1:1! Карим Бензема се нае с изпълнението и стреля в левия ъгъл на вратаря, който остана без шансове да хване удара.

В 73-ата минута гостите успяха да стигнат до ново попадение, дело на Бруно. След преглед на ситуацията с ВАР обаче бе отсъдена засада и попадението бе правилно отменено.

90' - 1:2! Сензационен край! В последните минути от срещата Себастиен Тил вкара с отличен удар в горния ляв ъгъл до Куртоа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Съдбата събра Реал с Интер и Шахтьор Донецк, с които бе и в същия турнир преди година. Първият мач през тази кампания в групите бе много тежко гостуване за "белия балет" на Джузепе Меаца срещу "нерадзурите" и до голяма степен италианският шампион надигра испанския си съперник. Въпреки това Карло Анчелоти и компания измъкнаха успеха в последните секунди.

Шериф също тръгна с успех, но далеч по-категоричен, въпреки че меко казано не бе фаворит срещу Шахтьор Донецк. Молдовският шампион победи опонента си с 2:0, демонстрирайки отлична успеваемост пред гола.

В последните два мача Шериф може да се похвали с голова разлика от... 11:0, след като записа победи с по 4:0 и 7:0 в първенството. А отборът се намира в серия от цели 16 мача без загуба във всички турнири (в това число само 3 равенства и цели 13 победи). Освен това в този период е допуснал и едва... 5 попадения в своята врата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички