Реал Мадрид размаза Рома и изпусна тотален погром срещу клетите "вълци"


Реал Мадрид размаза Рома и изпусна тотален погром срещу клетите "вълци"
Снимка: Guliver/GettyImages

3704 0

Реал Мадрид започна 3-ата поредна защита на трофея в Шампионска лига с убедителна игра, а и с убедителен резултат. Възпитаниците на Хулен Лопетеги спечелиха с 3:0 срещу Рома, но пропуснаха сериозен разгром срещу "вълците", които оцеляха в мача благодарение на вездесъщия си вратар Роби Олсен.

Стражът на Рома направи ключови спасявания срещу Гарет Бейл на два пъти, Серхио Рамос, Карим Бензема, Мариано Диаз и Марко Асенсио, като безспорно беше най-добрият футболист за гостите в мача.

Голът на успокоението беше дело на Иско в 44', когато плеймейкърът изпълни брилянтен пряк свободен удар, който остави Олсен за пръв път безпомощен в мача.

Какво се случи на мача Валенсия - Ювентус?

Какво се случи на мача Йънг Бойс - Манчестър Юнайтед!

Гарет Бейл след куп пропуски най-накрая се разписа в 57', а в последната минута резервата Мариано Диаз реализира за 3:0. "Белия балет" обаче отправи 30 удара, почти половината от които бяха в очертанията на вратата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4' домакините можеха да поведат в резултата. Тони Кроос пусна феноменален прехвърлящ пас за Гарет Бейл, който овладя елегантно в наказателното поле и стреля от 11 метра, но в страни от вратата - сериозен пропуск на №11.

Само 4 минути по-късно "кралете" пропуснаха втора фантастична възможност. Бейл проби по дясното крило и комбинира с Модрич, който се обърна отлично, освобождавайки се от защитник, и между трима промуши топката за Иско, който остана сам срещу Олсен. Вратарят обаче спаси. При последвалия корнер Рамос стреля с глава, но неточно - сериозен натиск на "белите", но и непростими два пропуска пред вратата на римляните.

Натискът на Реал продължаваше да се усилва, а пропуските - да се множат, след като удари на Кроос и Марсело профучаха покрай вратата, а на няколко пъти защитниците на Рома едва изчистваха топката в корнер, което доведе до цели 4 корнера в първите едва 20 минути.

Вихрушката пред вратата на Рома се възобнови след 35', като в следващите 3 минути Олсен направи 3 страхотни спасявания при удари от дистанция на Кроос и Иско, както и на Рамос след центриране от корнер.

И, подобно на Барселона, първият гол за Реал в турнира беше от пряк свободен удар. В 44' Иско изпълни брилянтно отсъден пред наказателното поле фаул, прехвърли топката и я прати в далечния за вратаря Олсен ъгъл - 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с прекрасен пробив на Чингис Юндер, който преодоля лесно двама в бяло и от границата на наказателното поле стреля, но Навас с първата си сериозна намеса в мача се намеси отлично и изби в корнер. При последдвалия корнер обаче "белия балет" направи мълниеносна контраатака.

Модрич проби и с пета подаде на Иско, който веднага пусна за Бензема в наказателното поле. Той обаче отново реши да комбинира, а Бейл от удобна позиция стреля в аут. В 51' пък отново той получи в наказателното поле, стреля много по-добре, но уцели напречната греда - нов сериозен пропуск на уелсеца. В 54' Иско изведе Модрич сам срещу Олсен, но падайки хърватинът стреля право във вратаря - поредна решаваща намеса на Олсен.

В 57' обаче все пак Реал Мадрид съумя да се разпише. При контраатака на "белите" Модрич пусна марков извеждащ пас за Бейл по лявото крило, той напредна до наказателното поле и с кинжален удар в долния ляв ъгъл най-накрая преодоля Олсен - 2:0.

След попадението Рома успя да осъществи няколко добри атаки, като Навас трябаше да се намесва решаващо при подаване за Де Роси, пресичайки с отличен плонж.

В края на мача с невероятни намеси отново се отчете Олсен, който спаси две страхотни положения от Мариано Диаз и Марко Асенсио, които останаха очи в очи с него. 3 минути преди края пък Навас запази разликата 2 гола, след като спаси брилянтно удар на Джеко от близко разстояние с глава.

В края на мача Мариано Диаз вкара брилянтен гол от границата на наказателното поле, пращайки топката в горния ляв ъгъл - 3:0 за "белия балет".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бейл, Бензема

Рома: Олсен, Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов, Заниоло, Нзонзи, Де Роси, Ел Шарауи, Джеко, Чингиз

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид влиза в турнира без Кристиано Роналдо за пръв път след сезон 2008/09. Преди пристигането на португалеца "белия балет" за последно беше преминал осминафиналната фаза през 2003 година. Сега "кралете" отново са без португалеца, но целта отново остава пълен триумф в Шампионска лига, колкото и невъзможна да изглежда доминацията на тима за 4-а поредна година.

Рома пък се превърна в приятната изненада на миналогодишното издание, когато отстрани от турнира другия испански гранд - Барселона. Сега "вълците" се надяват да продължат да играят приятен футбол, въпреки че сезонът за тях не започна по добър начин - две равенства, една загуби и само една победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички