Реал Мадрид издебна и укроти „биковете“ без да блести


Реал Мадрид издебна и укроти „биковете“ без да блести
Снимка: Getty images

4844 0

Реал Мадрид победи с 2:0 РБ Лайпциг и записа втора поредна победа в Група F на Шампионската лига. Успехът за Краля на Европа донесоха Федерико Валверде и Марко Асенсио с голове в края на мача.

Хората на Карло Анчелоти изнесоха сравнително слаб мач на „Сантяго Бернабеу“ за техните стандарти при отсъствието на звездата си в атака Карим Бензема. В крайна сметка обаче „лос бланкос“ издебнаха своите моменти и ликуваха в края.

Федерико Валверде откри резултата в 80-ата минута, а резервата Марко Асенсио узакони успеха в първата минута на добавеното време. Красноречив отговор за представянето на Реал Мадрид в мача е фактът, че първият им точен удар към вратата на Гулачи дойде едва в 72-ата минута.

РБ Лайпциг направи всичко по силите си да измъкне минимум точка от визитата си в испанската столица. Отлични възможности пропиля най-вече звездата им Кристофър Нкунку. Хората на Марко Розе дори в големи периоди от двубоя изглеждаха по-добрия отбор на терена, но домакините успяха да укротят „биковете“ в последните 10 минути.

Така Реал Мадрид продължи победната си серия. Хората на Татко Карло вече имат седем поредни победи в Шампионската лига и Ла Лига.

"Кралете" са на върха в своята група с пълен актив от 6 точки. РБ Лайпциг остава на дъното без спечелена точка след първите два кръга.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ започна много динамично. Дебютната голова възможност в мача се оказа в актива на германците. Перфектен пас разсече защитата на „кралете“ и Кристофър Нкунку нахлу в пеналта, но Тибо Куртоа изби шута му в корнер.

В 11-ата минута гостите претендираха за дузпа, след като Нкунку се строполи в пеналта след съприкосновение със защитник, но не последва отсъждане на най-тежкото наказание.

Реал се поокопити. „Белите“ отговориха с неточен удар от малък ъгъл на Родриго в 15-ата минута.

Гостите обаче продължиха да бъдат изключително опасни. Тимо Вернер се измъкна от защитата в 21-ата минута и пусна пас към Форсберг, но шведът не уцели целта.

Последва удар над гредата дело на Камавинга.

В 35-ата минута се стигна до най-чистото положение за РБ Лайпциг. Форсберг подаде към Вернер, който с едно докосване пусна успореден пас на голлинията, но сантиметри не достигнаха на Нкунку да засече топката в опразнената врата.

Реал отговори с удар на Модрич, профучал покрай гредата в 41-ата минута. Секунди по-късно хърватинът претендираше за дузпа, след като бе атакуван в гръб от Шлагер, но съдията Маурицио Мариани не видя нарушение на правилата.

Така почивката дойде при нулево реми и без точен удар на Реал Мадрид през първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта играта продължи равностойно. В 50-ата минута Вернер се озова очи в очи с Куртоа, но белгийският страж спаси удара ми, а се оказа, че германецът е бил и в засада.

Реал получи възможност да стреля към вратата на Гулачи от пряк свободен удар в 62-ата минута. Родриго пробва шанса си, но би изключително неточно.

Домакините пропиляха най-чистото си положение от началото на срещата в 72-ата минута. Валверде  пусна надясно към Родриго, който върна към уругваеца, но той остави топката за Винисиус. Бразилецът стреля, но Гулачи спаси първия точен удар към вратата му. Топката стигна до Марко Асенсио, който пробва да прехвърли вратаря, но прехвърли и вратата.

ГОЛ! В 80-ата минута Реал Мадрид успя да открие резултата. Винисиус Жуниор  намери Федерико Валверде на дъгата на наказателното поле. Той залъга и матира Гулачи с шут с левия крак – 1:0. 

Гостите пробваха да се върнат в мача, но не успяваха да превземат вратата на Тибо Куртоа

ГОЛ! Реал обаче издебна своя миг и вкара втори гол, с което прекърши „биковете“. Резервата Марко Асенсио прати топката в мрежата на Гулачи в първата минута на добавеното време на мача.  Испанецът реализира първото си попадение от началото на сезона след отличен пас на Тони Кроос и последвал страхотен шут, след който топката рикошира в лявата греда и влетя в мрежата – 2:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Начо, Модрич, Чуамени, Камавинга, Валверде, Родриго, Жуниор

РБ Лайпциг: Гулачи, Орбан, Симакан, Диало, Раум, Шлагер, Айдара, Нкунку, Форсберг,  Собослай, Вернер

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид влиза в срещата като фаворит. "Лос бланкос" се разправиха с Майорка през уикенда. Момчетата на Карло Анчелоти наваксаха изоставане от един гол и обърнаха резултата до 4:1. Кралския клуб ще търси задължителна победа и нови три точки в Шампионска лига, след като победи Селтик с 3:0 преди седмица.

От другата страна пък е РБ Лайпциг, който за пръв път ще излезе на "Сантиаго Бернабеу". "Биковете" надвиха с 3:0 Борусия Дортмунд в последния си мач в Бундеслигата и са готови да се борят до самия край за победата в Мадрид.

Пред Марко Розе и Карло Анчелоти има много кадрови проблеми. Срещата за мадридчани ще пропуснат Карим Бензема, Едер Милитао и Лукас Васкес. За Лайпциг пък на разположение няма да бъдат Лукас Клостерман, Конрад Лаймер и Дани Олмо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички