РБ Лайпциг шокира Атлетико Мадрид след нова късна драма в Шампионска лига


РБ Лайпциг шокира Атлетико Мадрид след нова късна драма в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4674 0

Отборът на Ред Бул Лайпциг отстрани испанския гранд Атлетико Мадрид след късна драма и победа с 2:1 в мач от 1/4-финалите на Шампионска лига. За пръв път в своята история създаденият през 2009 година тим на Лайпциг ще играе на полуфинал в най-големия европейски клубен турнир.

Първата част не се запомни с нищо впечатляващо, но за сметка на това второто полувреме предложи зрелище от самото си начало. В 51-вата минута тимът от Лайпциг откри резултата на "Жозе Алваладе" в португалската столица Лисабон. Точен за символичните домакини се оказа испански футболист - Дани Олмо.

Отговорът на Диего Симеоне не закъсня, като веднага включи в игра голямата звезда на Атлетико Жоао Феликс, който малко по-късно изработи и реализира дузпа за своя отбор. Треньорът на Лайпциг Юлиан Нагелсман отвърна със също толкова добра смяна - Тайлър Адамс, който две минути преди края на мача успя да класира отбора си за следващата фаза с победен гол.

На 1/2-финалите РБ Лайпциг ще се изправи срещу френския шампион Пари Сен Жермен, който снощи отстрани Аталанта след дори още по-драматичен развой на срещата. Срещата между двата отбора ще се състои през идната седмица. Другият полуфинален двубой ще бъде определен след мачовете Барселона - Байерн в петък и Манчестър Сити - Олимпик Лион, които също ще можете да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута символичните домакини можеха да излязат напред в резултата. Марсел Халстенберг достигна до топка в наказателното поле на Атлети и опита удар от движение, който обаче не успя да намери целта, преминавайки над напречния стълб. 

В 13-ата минута Атлетико стигна до първото си по-опасно положение в мача. Лоди проби по левия фланг и подаде към Яник Ферейра Караско. 26-годишното крило опита остър удар към близкия ъгъл на вратата, но Гулачи внимаваше и изби в корнер.

Минута по-късно Атлети имаше претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от арбитрите. Саул се озова с топка в крака в непосредствена близост до вратата, но се препъна и падна на земята. Испанецът настояваше, че е бил фаулиран от вратаря на Лайпциг Гулаши, като на повторенията се видя, че е имало минимален контакт между тях. ВАР обаче преразгледа ситуацията и прецени, че няма основания за дузпа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Шест минути след подновяването на играта Лайпциг откри резултата. Постепенна атака на немския отбор стигна до десния фланг, откъдето Марсел Забицер центрира към наказателното поле. В пеналтерията най-съобразителен се оказа Дани Олмо, който с добър отскок закова топката с глава в мрежата на Атлети - 1:0!

Отговорът на Диего Симеоне не закъсня, като веднага включи в игра голямата звезда на "дюшекчиите" Жоао Феликс. Именно той изработи дузпа за Атлетико в 70-тата минута, след като бе фаулиран от Лукас Клостерман в наказателното поле. След това Феликс изпълни 11-метровия наказателен удар, за да изравни резултата - 1:1!

Треньорът на Лайпциг Юлиан Нагелсман също показа, че е "майстор на смените". Малко след попадението Нагелсман пусна в игра Тайлър Адамс, който 18 минути по-късно му се отблагодари с гол. В 88-мата минута, след пробив на Анхелино по левия фланг, топката достигна до Адамс, който с мощен удар от границата на пеналтерията и след рикошет в крака на Савич успя да вкара за Ред Бул - 2:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

РБ Лайпциг приключи участието си в шампионата доста по-рано от съперника си днес, което им предостави повече време за възстановяване и подготовка за двубоя. Атлетико също имаше немалко време за това, но в последните дни тимът се сблъска с проблем. Двама от футболистите им са заразени с коронавирус - Вршалко и Кореа.

Освен заразените с вируса испанският тим няма други сериозни кадрови проблеми. Под въпрос е единствено участието на Томас Партей. Лайпциг вече не може да разчита на Тимо Вернер, който премина в Челси, а това е сериозна загуба за тима в атакуващ план. Освен него Ибрахима Конате е трайно контузен, а Халстенберг, Сабитзер и Поулсен са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Гулачи, Анхелино, Упомекано, Халстенберг, Клостерман, Забицер, Кампъл, Лаймер, Нкунку, Олмо, Поулсен

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Коке, Ерера, Саул, Ферейра, Йоренте, Коща

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички