Лудогорец предвкусваше сладка победа в Гърция, но Олимпиакос възкръсна в края


Лудогорец предвкусваше сладка победа в Гърция, но Олимпиакос възкръсна в края
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

18819 0

Българският шампион Лудогорец не успя да спечели гостуването си на гръцкия Олимпиакос, след като завърши наравно 1:1 в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. "Орлите" имаха отличен шанс да си тръгнат с победа от стадион "Георгиос Караискакис", но късен гол за Олимпиакос остави развръзката за реванша в Разград.

Първата част премина без попадения, макар Пиерос Сотириу да имаше отлична възможност да изведе Лудогорец напред в резултата. В началото на второто полувреме обаче Кирил Десподов изпълни по отличен начин пряк свободен удар, за да изведе Лудогорец напред в резултата.

В следващите минути Олимпиакос опита всичко, за да се върне в срещата, но не успяваше. Едва в 87-ата минута, след доза случайност, топката се озова в Агибу Камара, който прати топката в мрежата на Лудогорец. В продължението на срещата Кирил Десподов преодоля вратаря на Олимпиакос и можеше да вкара на празна врата, но не уцели очертанията от далечна дистанция.

Реваншът между Олимпиакос и Лудогорец в Разград ще се състои на 10 август от 21 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута Олимпиакос организира опасна атака по левия фланг, използвайки оставеното непокрито пространство в зоната. Кени Лала пое топката и стигна до наказателното поле, откъдето опита прострелно центриране успоредно на голлинията, но негов съотборник не успя да засече.

В 35-ата минута Лудогорец стигна до най-чистото положение за гол в мача. Каули Оливейра видя дебнещия на ръба на засадата Пиерос Сотириу, като веднага го изведе с хубаво подаване през средата на терена. Сотириу пое топката и се озова за миг сам срещу вратаря Цолакис, който обаче бързо скъси ъгъла и успя да предотврати гол във вратата си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Лудогорец откри резултата. "Орлите" си спечелиха пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Олимпиакос. Кирил Десподов застана зад топката и избра да прехвърля стената. Ударът му прехвърли стената и падна ниско, което затрудни вратаря Цолакис, който успя да докосне топката, но не и да я спре да влезе в мрежата му - 0:1!

В 58-ата минута Олимпиакос беше много близо до това да изравни резултата. След центриране от статично положение нападателят на домакините Кока Хасан засече с глава от чиста позиция в непосредствена близост до вратата. Ударът му обаче беше насочен в тялото на Кахлина, който успя да реагира и да спре топката с крака.

Три минути преди изтичането на редовните 90 минути Олимпиакос стигна до изравнителен гол. След опит за обстрел от дистанция на футболист на домакините топката беше блокирана от бранител на Лудогорец. Кълбото обаче се озова в краката на Агибу Камара, който с първото си докосване си освободи пространство за удар, а с второто прато топката неспасяемо в далечния ъгъл на вратаря Кахлина - 1:1!

Във втората минута на добавеното продължение Кирил Десподов получи извеждащо подаване зад гърба на отбраната на Олимпиакос. Стражът на домакините Цолакис излезе напред в опит да спре Десподов, но крилото преодоля стража и вратата пред него зейна. Дистанцията обаче бе голяма, което затрудни футболиста на Лудогорец, който не успя да уцели очертанията на вратата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец продължава да мечтае за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. "Зелените" започнаха отлично кампанията си в Европа, след като се справиха последователно с отборите на Шахтьор Солигорск и Мура. Сега разградчани се изправят срещу далеч по-сериозно предизвикателство - Олимпиакос.

Олимпиакос не впечатли особено във втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Тимът от Пирея отстрани съперника си с две победи с по 1:0, като това бяха първите официални мачове на "олимпийците" за сезона. Това може да изиграе роля в срещите с Лудогорец, който вече има и два мача в Първа лига.

На трибуните се очакват около 10 000 зрители, които да подкрепят гърците. Треньорът на Педро Мартинш разчита на играчи с огромен опит като Сократис Папастатопулос, Ян Мвила и Матийо Валбуена, които се очаква да започнат като титуляри. За Лудогорец Кирил Десподов се намира в много добра форма и може да се окаже ключов играч за "орлите" в Гърция.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Олимпиакос: Цолакис, Лала, Семедо, Сисе, Ба, Ребчук, Камара, Малонг, Валбуена, Масурас, Хасан

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Баджи, Гонсалвеш, Каули, Десподов, Текпетей, Сотириу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички