Неймар наказа Манчестър Юнайтед в атрактивен мач на "Олд Трафорд"


Неймар наказа Манчестър Юнайтед в атрактивен мач на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

5457 0

Пари Сен Жермен си върна на Манчестър Юнайтед за последните 2 мача срещу тях в Шампионска лига, побеждавайки ги на техния "Олд Трафорд". Французите надделяха с 2:1 в мача от груповата фаза на турнира и се изравниха по точки не само с "червените дяволи", които са лидери в групата, но и с РБ Лайпциг. Трите тима имат по 9 точки, но головата разлика на англичаните е по-добра.

С 2 попадения за успеха на гостите се отчете голямата им звезда Неймар, който се разписа за 1:0 и за 3:1. Вторият гол във вратата на Давид Де Хеа бе дело на Маркиньос. За "червените дяволи" точен бе Маркъс Рашфорд. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Париж започнаха силно двубоя на "Олд Трафорд" и успяха да поведат още в 6-ата минута. Тогава топката достигна до Неймар след двойно подаване и рикошет в наказателното поле на англичани. Бразилецът с лекота намери долния десен ъгъл на Де Хеа за 0:1. Четири минути по-късно испанският страж на "червените дяволи" отрази добър удар на Флоренци. 

Около 20-ата минута Фред и Паредес влязоха в някакъв спор, при което аржентинецът приближи до своя опонент. Бразилецът направи движение с глава, сякаш удари главичка на Паредес, който не пропусна да използва момента и да се тръшне на тревата. Реферът Даниеле Орсато прибегна до ВАР, за да разглкеда ситуацията, но малко изненадващо даде само жълт картон на халфа на домакините. 

"Червените дяволи" успяха да се върнат в мача в 32-ата минута. Тогава Навас отби изстрел на Марсиал, но топката достигна до друг играч в червено-бяло и бе доставена на Маркъс Рашфорд. Нападателят не пропусна да реализира положението след рикошет в крака на Перейра и да върне паритета на "Олд Трафорд". В последната минута на редовното време Бруно Фернандеш се озова в добра позиция за изстрел, но реши да подаде на Кавани, който бе блокиран и положението беше изтървано. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' домакините можеха да поведат в резултата и да обърнат мача, но регистрираха тежък пропуск. "Червените дяволи" проведоха чудесна контраатака, която трябваше да бъде завършена от Марсиал, но французинът стреля в аут. Още един абсолютен шанс за попадение беше изпуснат от възпитаниците на Оле Гунар Солскяер в 57'. След бърза контраатака Фернандеш намери кавани, който опита с красив прехвърлящ удар да отбележи за 2:1. Уругваецът обаче нацели напречната греда. От втори опит пък Марсиал отново се провали, след като шутът му бе блокиран.

Гредата попре1и и на парижани да променят резултата в своя полза. В 64' Маркиньос засече с глава центриране в малкото наказателно поле, но намери напречната греда на Де Хеа. Последва спасяване на испанеца, който отклони удар на прясната смяна Бакер по диагонала. Малко след това обаче Маркиньос се реабилитира на своя тим за пропуска. След разбъркване в наказателното поле на Юнайтед Ерера стреля силно, Диало отигра и пробва нещо като пас към трима свои съотборници, намиращи се пред вратаря на англичаните. Топката бе отиграна удачно от Маркиньос, който я мушна под крака на Де Хеа за 2:1. 

Последва спасяване на Де Хеа, който отклони удар на прясната смяна Бакер по диагонала. Малко след това обаче Маркиньос се реабилитира на своя тим за пропуска. След разбъркване в наказателното поле на Юнайтед Ерера стреля силно, Диало отигра и пробва нещо като пас към трима свои съотборници, намиращи се пред вратаря на англичаните. Топката бе отиграна удачно от Маркиньос, който я мушна под крака на Де Хеа за 2:1. 

В 70' Манчестър Юнайтед остана с човек по-малко, след като разминалият се в началото на мача с червен картон Фред получи такъв в малко спорна ситуация. Бразилецът получи втори жълт картон, след като спря непозволено . Десет минути по-късно сантиметри разделиха англичаните от изравняването. Пол Погба стреля от воле, след като получи топката от Магуайър, но я прати на сантиметри над напречната греда. 

В 89' Килиан Мбапе пропусна да подпечата успеха на парижани, след като завърши солова контраатака сам, вместо да комбинира с Неймар. Ударът на французина мина покрай целта, което ядоса съотборника му. В първата минута от добавеното време обаче самият Неймар свърши тази работа, след като завърши контраатака, която сам започна. Бразилецът се разписа с асистенция на Рафиня за 3:1. 

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Телес, Мактоминей, Фред, Рашфорд, Марсиал, Фернандеш, Кавани

ПСЖ: Навас, Кимпембе, Флоренци, Диало, Маркиньос, Паредес, Верати, Данило, Мбапе, Неймар, Кийн

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ПСЖ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

"Червените дяволи" се нуждаят само от равенство за класиране напред и в момента са във форма, печелейки последните си четири мача. ПСЖ ще трябва да постигне победа, за да съхрани шансовете си за излизане от групата и се очаква тази вечер да играе на предела на своите възможности.

"Утре, в зависимост от резултата на РБ Лайпциг в Истанбул, този мач може да бъде последен за нас в турнира. Трябва да сме готови за голяма битка", каза Томас Тухел преди двубоя.

Добри новини получи мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, след като цели шестима играчи на тима бях под въпрос за двубоя. Това са Давид Де Хеа, Пол Погба, Алекс Телес, Антони Марсиал и Скот Мактоминей, които са готови да играят. Люк Шоу вече също е подновил тренировки, макар че неговото участие все още не е сигурно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички