Манчестър Сити победи за втори път Реал Мадрид и продължи напред в Шампионска лига


Манчестър Сити победи за втори път Реал Мадрид и продължи напред в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7906 0

Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига, след като отстрани 13-кратния носител на трофея Реал Мадрид. "Гражданите" спечелиха и втората среща с 2:1 и се класираха за следващата фаза след общ резултат 4:2.

В големия грешник за "кралския клуб" се превърна централният бранител Рафаел Варан, който подари на два пъти топката в собственото си наказателно поле на Габриел Жезус. В единия случай той асистира към Рахийм Стърлинг, а във втория собственоръчно завърши и донесе успеха.

На четвъртфиналите Манчестър Сити ще се изправи срещу френския Олимпик Лион, който шокиращо отстрани Ювентус, въпреки че загуби втория двубой с 1:2 като гост (общ резултат 2:2, но повече голове на чужд терен).

СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Лапорт, Фернандиньо, Кансело, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Стърлинг, Фодън, Жезус

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Варан, Менди, Кроос, Модрич, Каземиро, Азар, Родриго, Бензема

Къде да гледаме реванша в Шампионска лига Манчестър Сити - Реал Мадрид?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

9' - 1:0! Кошмарна грешка в отбраната на Реал Мадрид, след като Рафаел Варан допусна топката да му бъде отнета в наказателното поле от Жезус, който моментално подаде към Стърлинг и за англичанина не бе проблем да насочи топката във вратата на Куртоа.

В 15-ата минута Стърлинг можеше да вкара своя втори гол в мача, след като получи топката добре на около 25 метра от вратата на Реал Мадрид. Той опита изстрел от тази позиция, почти от място, но ударът му мина съвсем близо над напречната греда.

Реал Мадрид успя да организира най-добрата си атака чак в 21-вата минута. Тогава Бензема получи страхотно топката на границата на наказателното поле, освободи се с поемането и стреля добре, но Едерсон изби с добър рефлекс.

28' - 1:1! Подобрението в играта на "кралския клуб" се отплати. Родриго добре се освободи на фланга и центрира перфектно към Бензема, който се извиси във въздуха и насочи топката с глава в ъгъла на вратата на Едерсон. Неубедителна игра от защитата на "гражданите".

Манчестър Сити стигна до две доста добри положения, но не успя да се разпише. Първо Кансело стреля добре, но Куртоа изби. В последните минути на полувремето пък именно Куртоа сгреши, което доведе до бърза комбинация за "гражданите" и изстрел, който обаче мина покрай вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

По-малко от 120 секунди след началото на втората част Сити имаше шанс отново да излезе напред в резултата, след като Стърлинг се озова срещу Куртоа, но стражът изби леко в ъглов удар. След неговото изпълнение се стигна до нов такъв, но и при двата се размина без проблеми за Реал. В 54-ата минута отново Стърлинг имаше шанс, но този път белгийският страж на "кралския клуб" излезе по превъзходен начин и затвори англичанина, като го неутрализира.

68' - 2:1! Каква ужасна вечер за Рафаел Варан! Френският бранител на Реал Мадрид отново сбърка фатално и подари топката на Габриел Жезус, след като опита подаване към Куртоа. Нападателят изпревари стража и насочи топката в опразнената врата.

След попадението вместо "кралския клуб" да се активизира, "гражданите" започнаха да контролират нещата в следващите минути, което доведе до добро положение пред Уолкър, чийто изстрел бе спасен великолепно от Куртоа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Близо половин година по-късно - грандовете на европейския футбол Манчестър Сити и Реал Мадрид ще изиграят своя мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига, след като "гражданите" спечелиха с пълен обрат и 2:1 на "Сантяго Бернабеу" на 26 февруари.

След това обаче много неща се промениха, като първо последва няколкомесечно прекъсване на футбола, а впоследствие "кралския клуб" демонстрира феноменална форма и записа само победи, за да спечели безапелационно Ла Лига. Сити също показа добре познатото високо ниво, но не успя да спечели финала във ФА Къп след загуба от Арсенал.

Голямата мечта за всички около "гражданите" е най-сетне отборът за спечели Шампионска лига, след като вече няколко години тимът е на изключително високо ниво и го демонстрира в Англия, но все нещо му убягва в Европа. Реал пък ще преследва пореден триумф в турнира, но първо трябва да се справи с изключително тежката задача да се класира за четвъртфиналите и да обърне развоя от първата среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички