Лион се справи с още един фаворит и съкруши мечтата на Манчестър Сити


Лион се справи с още един фаворит и съкруши мечтата на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Gulliver

5495 0

Лион сътвори поредната изненада в тазгодишната кампания на Шампионска лига, след като отстрани Манчестър Сити. Френският тим победи "гражданите" с 1:3, като по този начин отстранява втори фаворит по пътя си. На 1/8-финала се справи и с Ювентус. За Сити се разписа Кевин Де Бройне, а за "хлапетата" Корне и на два пъти Дембеле. Пропуски на Жесус и Стърлинг белязаха срещата, като бяха секунди преди попаденията за 1:2 и за 1:3 съответно. А този на Стърлинг бе особено шокиращ, като от близо на опразнена врата не успя да вкара.

Така, Лион взе последното място на полуфиналите, където ще се изправи срещу Байерн Мюнхен. Именно преди 10 години французите за последно стигат до тази фаза и отново се изправят срещу баварците. А Сити отпадна на същата фаза на турнира, както и предните две години, което сложи край на голямата мечта на Хосеп Гуардиола - трофей от Шампионска лига.

Манчестър Сити опита още в началните минути да натисне съперника си в търсене на ранно попадение. Рахим Стърлинг прати топката в наказателното поле, но съперников играч изчисти.  В 10' Маркал опита изстрел от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Едерсон.

След затишие в 24' французите откриха резултата. Топката стигна до Екамби след дълъг пас, като устремът му бе спрян от Гарсия. Въпреки това топката стигна до Корне, който със силен удар не остави шанс на стража на "гражданите".

След половин час игра "гражданите" стигнаха до опасно положение пред вратата на Лопес. Кансело проби отляво и центрира. Вратарят не успя да избие достатъчно добре, но след това бе на мястото си, за да отрази удара на Гюндоган при добавката. Постепенно Сити наложи контрол, докато Лион мина в защита, но атаките на отбора на Гуардиола не бяха достатъчно опасни.

В 38' Де Бройне центрира от свободен удар в наказателното поле, но Лопес изби. Три минути след това Родри стреля опасно към вратата на Лион, но стражът на французите успя да улови топката. В края на полувремето Стърлинг се включи в наказателното поле и засече центриране, но добре отправеният му удар се отби от защитник и топката беше изчистена.

Инициативата през втората част се държеше от "гражданите", като притежанието на топката бе на тяхна страна. В 60' Де Бройне стреля от фаул от 28 метра, но топката попадна право в ръцете на Лопес. В 69' след няколко по-ранни опита белгиецът този път успя да вкара. Стърлинг получи хубав пас, успя да стигне до топката малко преди аутлинията и я пусна в наказателното поле към Де Бройне, който се разписа за 1:1.

В 73' защитата изпусна Габриел Жезус, но неговият опит за удар бе крайно разочароващ, като не успя да нацели добре топката от близко разстояние. В 79' Лион отново излезе напред в резултата. Влезлият като резерва Муса Дембеле бе изведен сам срещу Едерсон, стражът на Сити излезе напред, но не успя да спре френския нападател, който се разписа за 1:2. Ситуацията бе прегледана от ВАР заради засада, но попадението бе зачетено. 

В 86' Стърлинг направи чутовен пропуск, който може да е и пропускът на сезона. Нападателят получи пас успоредно на голлинията, но вместо да направи най-лесното да прати топката в опразнената врата, то той сътвори ужасяващ пропуск.  Както и при втория гол за Лион, то и третият дойде веднага след пропуск. Ауар стреля към вратата на Едерсон, който изби, но при добавката Муса Дембеле вкара второто си попадение в мача. До края на двубоя Сити опита да стигне до попадение, но така и не успя да промени резултата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МАНЧЕСТЪР СИТИ:  31. Едерсон, 2 Уокър, 50. Гарсия, 4. Лапорт, 27. Жоао Кансело, 25. Фернандиньо, 16. Родри, 8. Гюндоган, 17. Де Бройне, 7. Стърлинг, 9. Жезус,

ЛИОН: 1. Лопес, 5. Денайер, 6. Марсело, 20. Марчал, 8. Аоар, 14. Дюбоа,  25. Какере, 27. Корне, 39. Бруно Гимараеш, 11. Депай, 21. Екамби,

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лион отстрани шокиращо от турнира Кристиано Роналдо и неговия Ювентус, въпреки че отново бяха отписвани. Сега обаче насреща си има устремения Пеп Гуардиола, който вече премина през краля на турнира Реал Мадрид и силно желае трофея от Шампионска лига.

Големият отсъстващ за Манчестър Сити ще е Серхио Агуеро. Аржентинецът не е напълно възстановен и няма да може да играе на стадион "Жозе Алваладе". За разлика от гостуването на Ювентус, този път се очаква Муса Дембеле да е титуляр за Лион и да си партнира в предни позиции с капитана Мемфис Депай.

На следващата фаза са вече ПСЖ, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен, който очаква победителя от мача тази вечер. Разбира се, английският гранд е абсолютен фаворит в мача, но "хлапетата" от Франция не за първи път са в тази си роля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички