С брилянтно спасяване в края Алисон прати Ливърпул на осминафинал в Шампионска лига


С брилянтно спасяване в края Алисон прати Ливърпул на осминафинал в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

9236 0

Новият лидер в английската Висша лига Ливърпул постигна още една важна цел през сезона и премина тежката група C в Шампионска лига, макар и само заради повечето си отбелязани голове. "Червените" удариха лидера Наполи с 1:0 и го изхвърлиха от турнира.

Единственото попадение падна в 38', когато Мохамед Салах наказа жестока грешка на защитата, както и на вратаря, вкарвайки от много малък ъгъл. Мане пък пропусна няколко 100%-ови положения, които можеха да струват скъпо на Ливърпул, след като в 92' Милик остана сам срещу вратаря. Алисон обаче направи впечатляващо спасяване и запази мястото на своите в турнира.

Ливърпул се класира благодарение на 9-те си отбелязани гола за сметка на Наполи, който е със 7. ПСЖ печели групата с 11 точки след успех с 4:1 над Цървена звезда.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 5 минути бяха спокойни на "Анфийлд", като двата отбора започнаха по-предпазливо. В 7' Робъртсън подаде към Салах, който се включи от дълбочина, египтянинът изскочи сам срещу Оспина, но не успя да се възползва от ситуацията, след като не успя да реши дали да подаде, или да стреля. Наполи веднага отговори. Хамшик стреля без подготовка, но топката мина над напречната греда.

В 14' Ван Дайк влезе много грубо в краката на Мертенс, но реферът даде само жълт картон на бранителя, като основанието му най-вероятно бе, че е играл с топката. Постепенно мърсисайдци установиха контрол върху играта и в 21' след една от атаките се стигна до гол. Мане се разписа след асистенция на Салах, но попадението бе правилно отменено заради засада.

Ливърпул владееше повече топката и държеше инициативата, но съставът на Наполи се отбраняваше изключително добре, докато не настъпи фаталната за гостите 34'. Тогава Милнър пусна подаване за Салах в наказателното поле, а защитник на италиансия тим остави египтянинът лесно да овладее топката. Салах стигна почти до аутлинията, но все пак стреля, а вратарят действа некоординирано и топката мина покрай него и влетя в мрежата - 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' Ливърпул можеше да направи сериозна крачка към класирането си, след като Салах проби отлично отдясно, влезе в наказателното поле и стреля от близка дистанция, но прати топката встрани от вратата - сериозен пропуск.

7 минути по-късно Наполи все пак застраши своя съперник. Албиол се освободи от защитата при центриране от корнер и стреля, но право в обятията на Алисон. Няколко минути по-късно пък Милнър можеше да отбележи, но беше неточен.

В 73' гостите бяха най-близо до гол. Инсинье мина зад гърба на отбраната и от аутлинията успя да подаде за Зиелински. Резервата обаче стреля високо над вратата - златен шанс за гостите. 4 минути по-късно фрапантен пропуск направиха домакините - Салах изведе брилянтно Робертсън по крилото, а той намери Мане фронтално на 5 метра от вратата. Ударът му обаче попадна право във вратаря - 3:2.

Също толкова абсурден пропуск направиха гостите. В 78' Инсинье напредна по лявото крило и пусна техничен пас към далечната греда. Двама защитници не успяха да избият топката, а тя достигна до Кайехон, който обаче я прати над вратата.

В 86' Ливърпул направи нов ужасяващ пропуск, след като Салах проби отлично отляво и "сервира" топката на Мане, който на полупразна врата прати кълбото встрани - ужасяващо изпълнение на сенегалеца.

Това можеше да струва скъпо на тима, след като грешка на отбраната при центриране в 92' остави Аркадиуш Милик сам срещу Алисон. Вратарят обаче излезе предвидливо, затвори ъгъла на поляка и нападателят прати топката право в тялото на бразилеца - страхотно спасяване. Мане направи пропуск сам срещу вратаря в последните секунди, но за атака на Наполи нямаше време - 1:0 и класиране за Ливърпул.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ливърпул излиза за последния мач от груповата фаза на Шампионска лига след успешен за клуба уикенд. Отборът смачка Борнемут като гост, а загубата на Манчестър Сити от Челси прати момчетата на Клоп на върха в класирането. В най-комерсиалния клубен турнир обаче мърсисайдци не са толкова убедителни и към настоящия момент са 3-и в класирането с актив от 6 точки. Наполи пък е лидер с 9 пункта, няма поражение до момента, но при загуба тази вечер (с разлика) възпитаниците на Карло Анчелоти е много вероятно да отпаднат.

За да продължи напред, Ливърпул се нуждае от чиста победа над Наполи или такава с 2 гола разлика, за да изпревари италианския тим. При равенство между Цървена звезда и ПСЖ и успех на Ливърпул с един гол разлика и отбелязано попадение на Наполи, "червените" могат и да отпаднат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Салах, Мане, Фирмино

НАПОЛИ: Оспина, Руи, Кулибали, Албиол, Максимович, Руис, Хамшик, Алан, Кайехон, Мертенс, Инсиние

Другата среща от групата между Цървена звезда и ПСЖ следете НА ЖИВО тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички