Манчестър Юнайтед тръгна мощно в Шампионска лига (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед тръгна мощно в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3089 0

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна убедителна победа в първия си мач от новия сезон в Шампионска лига. Играчите на Жозе Моуриньо се справиха като гости с швейцарския шампион Йънг Бойс, като спечелиха с 0:3.

През първата част още стана ясно, че гостите няма да имат съперник на своето ниво и преди изтичането на 45', Юнайтед вече водеше с 2:0. Пол Погба, който бе с капитанската лента, откри резултата с брилянтно изпълнение от границата на наказателното поле. 

2' преди края на първата част френският национал бе точен и от дузпа, след почивката отново Погба бе в центъра на събитията. Халфът пое в средата на терена при бърза атака на "дяволите" и видя включващия се на скорост в ляво Антони Марсиал, като голмайсторът нямаше проблем да завърши и да оформи крайния резултат.

Изненадващо първата добра възможност в срещата бе за домакините от Йънг Бойс. В 16' Мохамед Али Камара стреля от разстояние, като топката се насочваше точно под гредата, но Давид де Хеа показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

Манчестър Юнайтед отговори шест минути по-късно чрез Маркъс Рашфорд. Офанзивният играч напредна по фланга с топка в крака и стреля, но ударът му премина на сантиметри от страничната греда.

"Червените дяволи" все пак взеха своето преди почивката и вкараха две попадения. В 35' след акция по левия фланг, топката стигна до капитана Пол Погба, който с левия крак прати кълбото неспасяемо във вратата на Вон Балмоос - 0:1. 2' преди паузата френският халф бе точен и от дузпа, за да удвои аванса на своя тим.

В 66' на срещата Манчестър Юнайтед организира контра атака през средата на терена. Пол Погба пое топката и премина през почти цялата половина на домакините, след което пусна пас в ляво към Антони Марсиал. Нападателят на Юнайтед нямаше проблем да завърши и да покачи резултата на 0:3.

СЪСТАВИ:

Йънг Бойс: Вон Балмоос, Бенито, Вон Берген, Камара, Мабу, Фаснахт, Соу, Саного Жуниор, Сюлеймани, Асале, Хоарау

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Фред, Матич, Погба, Марсиал, Рашфорд, Лукаку

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед и през тази година ще мери сили с отбор от Швейцария в Шампионска лига. През миналата кампания "червените дяволи" бяха в компанията на Базел, като срещите между двата отбора бяха сред най-интересните в груповата фаза. 

От своя страна тимът на Йънг Бойс извървя тежък път, за да стигне до първото си класиране в груповата фаза на надпреварата след шест опита. През миналата година тимът стана шампион на Швейцария, а през новата кампания стартира с шест поредни победи и вече имат 8 точки аванс на върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички